Bill Nighy

Bill Nighy

Bill Nighy
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 12.12.1949

Doğum Yeri: Caterham, Surrey, İngiltere

Altın Küre ve BAFTA ödülü sahibi İngiliz oyuncu.

Tam adı William Francis Nighy'dir. Haziran 2004'te Akademi Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) katılmak için davet almıştır. Love Actually, Underworld ve Karayip Korsanları gibi sinema filmlerindeki rolleriyle birlikte Gideon's Daughter (Altın Küre ödülü), The Girl in the Café (Altın Küre adaylığı), State of Play (BAFTA TV ödülü: En İyi Aktör) gibi TV filmleri ve dizileriyle tanınır.

Annesi aktris Diana Quick olan 1984 doğumlu Mary Nighy isimli oyuncu bir kızı vardır.

Filmografi

2020 Minamata
2019 StarDog and TurboCat (Seslendirme)
2019 Pokémon Dedektif Pikachu
2019 Heidi: Queen of the Mountain
2018 The Button Maker (Kısa Film - Anlatıcı)
2019 The Kindness of Strangers
2018 Sometimes Always Never
2018 Payne & Redemption
2017 Sahaf
2016 Dad's Army
2016 Karlar Kralı Norm (Seslendirme)
2016 Aşkın Çekimi
2016 The Limehouse Golem
2015 Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili 2
2014 I, Frankenstein
2014 Pride
2013 Great White Shark 3D (Seslendirme)
2013 Jack the Giant Slayer
2013 The World's End (Seslendirme)
2013 About Time
2013 The Hungry Corpse (Kısa Film)
2012 The Best Exotic Marigold Hotel
2012 Wrath of the Titans
2012 Total Recall
2014 Astonish Me (Kısa Film)
2011 Rango (Seslendirme)
2011 Chalet Girl
2011 Arthur Christmas (Seslendirme)
2011 The Man with the Stolen Heart (Kısa Film - Anlatıcı)
2010 Wild Target
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1
2010 The RRF in New Recruit
2009 Underworld: Rise of the Lycans
2009 The Boat That Rocked
2009 G-Force
2009 Astro Boy (Seslendirme)
2009 Statuesque (Kısa Film)
2009 Glorious 39
2008 Valkyrie
2008 A Fox's Tale
2007 Hot Fuzz
2007 Pirates of the Caribbean: At World's End
2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006 Underworld: Evolution
2006 Stormbreaker
2006 Flushed Away (Seslendirme)
2006 Notes on a Scandal
2005 The Magic Roundabout (Seslendirme)
2005 The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
2005 The Constant Gardener
2004 Shaun of the Dead
2004 Enduring Love
2003 Ready When You Are, Mr McGill
2003 Love Actually
2003 I Capture the Castle
2003 Underworld
2002 AKA
2001 Blow Dry
2001 Lawless Heart
2001 Lucky Break
1999 Guest House Paradiso
1998 Still Crazy
1997 FairyTale: A True Story
1996 True Blue
1994 Being Human
1989 The Phantom of the Opera: The Motion Picture
1984 The Little Drummer Girl
1983 Curse of the Pink Panther
1981 Eye of the Needle

Televizyon

2018 Ordeal by Innocence (Mini Dizi)
2018 Peppa Pig (Mini Dizi)
2017 Red Nose Day Actually (Kısa Film)
2016 Level Up Norge
2014 Güç Gösterisi (TV Filmi)
2014 Turks & Caicos (TV Filmi)
2014 Salting the Battlefield
2011 Page Eight (TV Filmi)
2010 Doctor Who
2009 10 Minute Tales
2006 Horizon (Belgesel Dizi)
2005 The Girl in the Café
2005 Gideon's Daughter (TV Filmi)
2004 He Knew He Was Right (Mini Dizi)
2003 State of Play (Mini Dizi)
2003 Ready When You Are, Mr. McGill (TV Filmi)
2003 The Lost Prince (TV Filmi)
2003 The Canterbury Tales (Mini Dizi)
2003 The Young Visiters (TV Filmi)
2003 Life Beyond the Box: Norman Stanley Fletcher (TV Filmi)
2002 Auf Wiedersehen, Pet
2002 The Inspector Lynley Mysteries
2000 Longitude
2000 Animated Tales of the World
2000 Black Books
1999 People Like Us
1998 Kiss Me Kate
1998 The Canterbury Tales
1997 Insiders
1997 Kavanagh QC
1996 Testament: The Bible in Animation
1995 Llety Piod
1994 Wycliffe
1993 Unnatural Causes (TV Filmi)
1993 Performance
1993 Eye of the Storm (Mini Dizi)
1993 Peak Practice
1993 Don't Leave Me This Way (TV Filmi)
1993 The Maitlands
1992 Chillers
1992 A Masculine Ending
1991 The Men's Room (Mini Dizi)
1991 Bergerac
1991 Boon
1990 Making News
1990 Screenplay
1990 TECX
1989 Storyboard
1985 Thirteen at Dinner (TV Filmi)
1995 Hitler's S.S.: Portrait in Evil (TV Filmi)
1985 The Last Place on Earth (Mini Dizi)
1984 Crown Court
1983 Reilly, Ace of Spies (Mini Dizi)
1983 Jemima Shore Investigates
1982 Minder
1982 Play for Tomorrow
1980 Agony
1980 Fox
1980 BBC2 Playhouse
1980 Küçük Lord (TV Filmi)
1979 Premier
1978 Play for Today
1976 Softly, Softly: Taskforce

Video Oyunları (Seslendirme)

2017 Destiny 2
2017 The Elder Scrolls Online: Morrowind
2016 Destiny: Rise of Iron
2015 Disney Infinity 3.0
2014 Disney Infinity: Marvel Super Heroes
2014 The Elder Scrolls Online
2014 Destiny
2013 Disney Infinity
2009 G-Force

Ödülleri

2001 LAFCA Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Lawless Heart
2002 LAFCA Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, AKA
2003 BAFTA Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Love Actually
2003 LAFCA Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Love Actually
2003 Evening Standard British Film Ödülleri - Peter Sellers Ödülleri (Komedi Dalında), Love Actually
2003 Washington D.C. Film Eleştirmenleri Derneği Ödülü - En İyi Kadro, Love Actually
2003 LAFCA Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, I Capture the Castle
2003 İngiliz Akademisi Televizyon Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, State of Play
2003 Satellite Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV Dizisi dalında), The Lost Prince
2006 Altın Küre Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV Dizisi dalında), Gideon's Daughter
2006 Satellite Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu (TV Dizisi dalında), Gideon's Daughter
2006 Genç Seçim Ödülleri - En İyi Kötü Adam, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2007 Genç Seçim Ödülleri - En İyi Kötü Adam, Pirates of the Caribbean: At World's End
2011 Annie Ödülleri - En İyi Seslendirme, Arthur Christmas

Görev Aldığı Yapımlar

Bill Nighy Fotoğrafları

Bill Nighy Haberleri