Bill Skarsgård

Bill Skarsgård

Bill Skarsgård
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.8.1990

Doğum Yeri: Stockholm, İsveç

İsveçli oyuncu. 

Tam adı Bill Istvan Günther Skarsgård'dır. It (2017), Uyumsuz Serisi: Yandaş Bölüm 1 (2016) ve Deadpool 2 (2018) filmleriyle tanınmıştır. Babası aktör Stellan Skarsgård ve annesi aktris My Skarsgård'dır. 2011 yılında Skarsgård, Simple Simon filmindeki Simon rolüyle Guldbagge Ödüllerinde En İyi Genç Performans Ödülü'ne aday olmuştur.

2007 yılında Södra Latin Okulu'ndan mezun olmuştur. Oyunculuk kariyeri 10 yaşındayken Järngänget adlı filmde aldığı küçük bir rol ile başlamıştır. Tiyatro ve sinema konusunda hiçbir resmi eğitim almamıştır. Aşkın Formülü Yok filmindeki Simon rolüyle adını duyurmayı başarmıştır. Asıl başarısını 2013 yılından beri Hemlock Grove adlı dizide canlandırdığı Roman Godfrey karakteriyle elde etmiş, tüm dünyada tanınan bir oyuncu haline gelmiştir.

Filmografi

2020 The Devil All the Time
2019 It: Chapter Two
2019 Villains
2018 Do You Like the Taste of Beer? (Kısa Film)
2018 Deadpool 2
2018 Assassination Nation
2017 Muumien taikatalvi (Seslendirme)
2017 Battlecreek
2017 Sarışın Bomba
2017 It
2017 Alteraiton (Kısa Film)
2016 Uyumsuz Serisi: Yandaş Bölüm 1
2016 A Stone Appears (Kısa Film)
2016 Emperor
2013 Victoria
2012 Anna Karenina
2011 Kronjuvelerna
2011 The Crown Jewels
2011 Simon & the Oaks
2010 Himlen är oskyldigt blå
2010 I rymden finns inga känslor (Kısa Film)
2010 Behind Blue Skies
2009 Kenny Begins
2008 Arn: Riket vid vägens slut
2008 Pigan brinner! (Kısa Film)
2008 Arn – The Kingdom at Road's End
2007 Spending the Night (Kısa Film)
2007 Myskväll (Kısa Film)
2000 White Water Fury

Televizyon

2018 Castle Rock
2013 Hemlock Grove
2009 Livet i Fagervik
2002 Laura Trenter (Mini Dizi)

Yapımcı

2018 Do You Like the Taste of Beer? (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Bill Skarsgård Fotoğrafları

Bill Skarsgård Haberleri