Billy Zane

Billy Zane

Billy Zane
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.2.1966

Doğum Yeri: Illinois, ABD

Yunan asıllı Amerikalı aktör ve yönetmen.

Tam adı William George 'Billy' Zane Jr.'dır. Zane'nin gerçek aile soyadı Tzanetakos'dur. Ablası, bir oyuncu olan Lisa Zane'dir. İsviçre'de Amerikan Okulu'nda, yurt dışında bir yılını tamamladıktan sonra, Francis W. Parker Okulu'ndan mezun oldu ve Illinois'deki Harand Tiyatro Sanatları Kampı'na gitti.

İlk büyük rolünü Geleceğe Dönüş filmi ile kazandı. Billy Zane, Uluslararası ününü Dead Calm filmindeki psikopat Hughie Warriner rolü ile yakaladı. Zane'in 1989 yılında rol aldığı bir diğer yapım ise NBC televizyonu için çekilen The Case of the Hillside Stranglers oldu. 1999 yılından itibaren pek çok film ve televizyon yapımında rolle almaya başlayan Zane, 1997 yılında çekilen Titanic filmi ile adından söz ettirmeye başladı. Bu rolü ile çok sayıda ödülün sahibi oldu. 1998 yılında çekilen I Woke Up Early The Day I Died filmi ile de çok sayıda ödül kazanmayı başardı. Eğlence sektörünün diğer dallarında da çalışmalarını sürdürmekte olan Billy Zane, şarkıcılığı ile Chicago müzikali gibi çok sayıda Broadway şovunda da yer aldı. 2006 yapımı Kurtlar Vadisi Irak filminde de acımasız bir Amerikan askeri olan Sam William Marshall'ı canlandırdı.

Filmografi

2018 Samson
2017 Sniper: Ultimate Kill
2016 A Winter Rose
2016 Zoolander 2
2016 Dead Rising: Endgame
2016 Blue World Order
2016 White Island
2016 Sniper: Ghost Shooter
2015 Zombie Killers: Elephant's Graveyard
2015 Billy Zayn Thinks Zayn Tweets Are About Him (Kısa Film)
2015 West of Redemption
2015 Trouble Sleeping
2014 Scorned
2014 The Ganzfield Haunting
2014 HUVr (Kısa Film)
2014 Ghost of Goodnight Lane
2014 Mining for Ruby
2013 The Employer
2013 The Kill Hole
2013 Blood of Redemption
2013 Come Find Me (Kısa Film)
2012 The Scorpion King 3: Battle for Redemption
2012 Electrick Children
2012 Mama, I Want to Sing!
2012 A Green Story
2012 Two Jacks
2012 Border Run
2012 Dark Star Hollow
2011 The Roommate
2011 Boop (Kısa Film)
2011 Sniper: Reloaded
2011 Mercenaries
2011 Flutter
2011 Mysteria
2011 Lovemakers
2011 Guido
2010 Magic Man
2010 The Confidant
2010 Enemies Among Us
2009 Surviving Evil
2009 Blue Seduction
2009 Evil – In the Time of Heroes
2009 Darfur
2009 The Hessen Affair
2008 Perfect Hideout
2008 The Man Who Came Back
2008 Love N' Dancing
2007 The Mad
2007 Fishtales (Ayrıca Yapımcı)
2007 Alien Agent
2006 The Last Drop
2006 Survival Island
2006 Valley of the Wolves: Iraq
2006 Memory
2005 Dead Fish
2005 The Pleasure Drivers
2005 BloodRayne
2004 Silver City
2004 Big Kiss
2003 Vlad
2003 The Kiss
2003 Starving Hysterical Naked
2003 Imaginary Grace
2002 Claim
2002 Landspeed
2001 Zoolander
2001 The Believer
2001 CQ
2001 Morgan's Ferry
1999 Promise Her Anything
1998 I Woke Up Early the Day I Died
1998 Susan's Plan
1998 Pocahontas II: Journey to a New World (Seslendirme)
1997 Danger Zone
1997 This World, Then the Fireworks
1997 Titanic
1996 The Phantom
1996 Head Above Water
1995 The Set-Up
1995 Tales from the Crypt Presents: Demon Knight
1994 Flashfire
1994 Reflections on a Crime
1994 The Silence of the Hams
1994 Only You
1994 Reflections in the Dark
1993 Sniper
1993 Posse
1993 Poetic Justice
1993 Tombstone
1992 Lake Consequence
1992 Orlando
1991 Femme Fatale
1991 Blood and Concrete: A Love Story
1990 Megaville
1990 Memphis Belle
1990 Millions
1989 Going Overboard
1989 Dead Calm
1989 Back to the Future Part II
1986 Critters
1986 Brotherhood of Justice
1985 Back to the Future

Televizyon

2017 Legends of Tomorrow
2016 Guilt
2015 The Wheel of Time: The Winter Dragon (TV Filmi)
2015 Community
2015 Mad Dogs
2014 Checked Out (TV Filmi)
2014 Psych
2012 Red Clover (TV Filmi)
2012 Hannah's Law (TV Filmi)
2012 Robot Chicken
2012 Barabbas (TV Filmi)
2010 Journey to Promethea (TV Filmi)
2010 The Deep End
2009 Blue Seduction (TV Filmi)
2009 Samantha Who?
2008 Finnegan (TV Filmi)
2005 Charmed
2004 Bet Your Life (TV Filmi)
2003 Silent Warnings (TV Filmi)
2001 The Diamond of Jeru (TV Filmi)
2001 Invincible (TV Filmi)
2001 Boston Public
2000 Sole Survivor (TV Filmi)
2000 Hendrix (TV Filmi)
1999 Cleopatra (Mini Dizi)
1998 The New Batman Adventures
1993 Lake Consequence (TV Filmi)
1993 Running Delilah (TV Filmi)
1993 Tales From the Crypt
1991 Twin Peaks
1989 The Case of the Hillside Strangler (TV Filmi)
1988 Crime Story
1988 Murder, She Wrote
1988 Police Story: Monster Manor (TV Filmi)
1987 Matlock
1987 Conspiracy: The Trial of the Chicago 8 (TV Filmi)
1986 Brotherhood of Justice (TV Filmi)
1986 Heart of the City

Video Oyunları (Seslendirme)

2013 Kingdom Hearts HD 1.5 Remix
2004 Kingdom Hearts: Chain of Memories
2002 Kingdom Hearts
2001 SSX Tricky

Müzik Videoları

2013 Rock n Roll
2001 Epiphany
1998 The Dope Show

Görev Aldığı Yapımlar

Billy Zane Fotoğrafları

Billy Zane Haberleri