Binnur Kaya

Binnur Kaya

Binnur Kaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 19.4.1972

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Hemen ardından İstanbul'a yerleşen Kaya, Ankara Sahnesi ve Karatahta isimli çocuk tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalıştı. İlk televizyon dizisi Kaynanalar'dır. Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncu kadrosuna katıldı. 2007-2008 sezonunda Avrupa Yakası komedi dizisinin kadrosuna dahil oldu. 2010'da 'Vavien' filmindeki rolüyle 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde ve 3. Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı.2014 yılında ise 41. Magnum Altın Kelebek Ödülleri'nde Aramızda Kalsın adlı dizideki rolü ile En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Seçilmiştir.

Filmografi

2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun?
2013 Şarkı Söyleyen Kadınlar
2012 Mutlu Aile Defteri
2011 Türkan
2009 Vavien
2009 Kampüste Çıplak Ayaklar
2006 Küçük Kıyamet
2006 Hayatımın Kadınısın
2005 Babam ve Oğlum
2003 İnşaat
2003 Bana Bir Şeyhler Oluyor (Video Filmi)
2000 Abuzer Kadayıf
1998 Kaçıklık Diploması

Televizyon

2007 Bu Sayılmaz
2015 Analar ve Anneler
2013 Aramızda Kalsın
2011 Muhteşem Yüzyıl
2010 Türk Malı
2008 Anında Görüntü Show
2007 Kavak Yelleri
2007 Kara Yılan
2004 Yabancı Damat
2008 Avrupa Yakası
2003 Hadi Uç Bakalım
2003 Bekarlar
2001 Yeni Hayat
2001 Benimle Evlenir Misin
2000 Yedi Numara
2000 Muhallebicinin Oğlu (TV Filmi)
2000 Güneş Yanıkları
1999 Çarli
1999 5 Maymun Çetesi
1998 Dış Kapının Mandalları
1997 Baba Evi
1995 Bir Demet Tiyatro
1988 Kaynanalar

Ödülleri

2014 41. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu
2010 42. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Vavien
2010 15. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Vavien
2010 3. Yeşilçam Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Vavien
2009 31. Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği Oskarları - En İyi Kadın Oyuncu, Avrupa Yakası

Görev Aldığı Yapımlar

Binnur Kaya Fotoğrafları

Binnur Kaya İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler