Birol Güven

Birol Güven

Birol Güven
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.5.1964

Doğum Yeri: Kocaeli, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Gebze Lisesini bitirdikten sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce öğretmenliğini bitirmiştir. Bir müddet İstanbul Sultanahmet'te İngilizce turist rehberliği yapmıştır. Rehberlik yaparken Gani Müjde ile tanışmış ve yanında Tükenmez Kalem'de senaryo yazmaya başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.  Ardından Ayrılsak da Beraberiz adlı diziyi çekmeye başladı ve kendi senaryo ve yapım şirketi olan MinT'i kurmuştur. Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar, Seksenler, Doksanlar dizileri ve Mandıra Filozofu, Mandıra Filozofu İstanbul sinema yapımları ile tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Dijital Esaret
2016 Pamuk Prens

Televizyon

2012 Seksenler
2010 Kara Cumartesi
2007 Metropol Cafe

Yapımcı

2020 Dijital Esaret
2020 Masallardan Geriye Kalan
2017 Martı
2016 Pamuk Prens
2015 Merdiven Baba
2015 Mandıra Filozofu İstanbul
2013 Mandıra Filozofu
2010 Dersimiz: Atatürk
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım

Televizyon

2020 Seksenler
2019 Çocuklar Duymasın
2018 Keşke Hiç Büyümeseydik
2017 Sevda'nın Bahçesi (Mini Dizi)
2015 Zengin Kız Fakir Oğlan
2015 Mayıs Kraliçesi
2015 Ayrılsak da Beraberiz
2015 Rumuz Cavidan
2014 Home Ofis
2014 Kalp Hırsızı
2014 Doksanlar
2012 Arka Sıradakiler
2011 Papatyam
2010 Öğretmen Kemal
2008 Komedi Türk
2008 Prenses Perfinya
2008 Yalancı Romantik
2007 Havalimanı
2006 Anadolu Kaplanı
2002 En Son Babalar Duyar
1999 Ayrılsak da Beraberiz

Senaryo

2020 Dijital Esaret
2016 Pamuk Prens
2015 Merdiven Baba
2015 Mandıra Filozofu İstanbul
2013 Mandıra Filozofu

Televizyon

2020 Seksenler
2019 Çocuklar Duymasın
2018 Keşke Hiç Büyümeseydik
2015 Zengin Kız Fakir Oğlan
2015 Ayrılsak da Beraberiz
2014 Home Ofis
2014 Kalp Hırsızı
2014 Doksanlar
2012 Arka Sıradakiler
2010 Kara Cumartesi
2008 Komedi Türk
2008 Yalancı Romantik
2007 Metropol Cafe
2007 Havalimanı
2006 Anadolu Kaplanı
2006 Kadın Severse
2004 Kadın İsterse
2002 En Son Babalar Duyar
1995 Reyting Hamdi

Oyuncu

2016 Pamuk Prens
2015 Mandıra Filozofu İstanbul

Televizyon

2016 Seksenler

Görev Aldığı Yapımlar

Birol Güven Fotoğrafları

Birol Güven Haberleri