Birol Ünel

Birol Ünel

Birol Ünel
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.8.1961

Doğum Yeri: Silifke

Türk kökenli Alman oyuncu.

1968 yılında Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğudur. Almanya'nın Bremen kentinde büyüdü. Temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi yaptı. Daha sonra Hannover'e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu'na kaydını yaptırdı. 1987 yılında Yolcu „Der Passagier“ filmiyle sinema kariyeri başladı. 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda „Caligula“ rolüyle ilk olarak rol aldı. 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz'da tekrar „Die Nibelungen – Born Bad“ oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın'ın yönettiği 'Im Juli' filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı.

Filmografi
Buscando a Eimish (2012)
Nuit blanche (2011)
The Cricket (Kısa Film) (2011)
In the Last Moment (Kısa Film) (2011)
Method (2011)
Soul Kitchen (2009)
Ki.Ka-Krimi.de (2007)
Flinke Finger (2007)
Sous les toits de Paris (2007)
Unerzogenen, Die (2007)
Haus der schlafenden Schönen, Das (2006)
Valerie (2006)
Transylvania (2006)
Hırsız var! (2005)
Kalbin zamanı (2004)
Gegen die Wand (2004)
König der Diebe (2004)
Not a Lovestory (2004)
Gestohlene Mond, Der (2003)
Tatort (1996-2003)
Schattenlos (2003)
Offene Rechnung (1999)
Engelchen flieg (1998)
Lockvögel (1996)
Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei(2002)
Black out (2002)
Inspektor Rolle(2002)
Staatsgeheimnis (2002)
Brombeerchen (2002)
Anam (2001)
Der Fahnder (1986-2001)
Seni Seviyorum - Ich liebe dich (2001) TV episode .... Erol
Auf eigene Faust (1986) TV episode
Enemy at the Gates (2001) .... Politruk
Planet Alex (2001)
Rotlicht - In der Höhle des Löwen (2000)
Puma - Der Kämpfer mit Herz'(2000)
Bruderliebe (2000)
Fremde Freundin (2000)
Im Juli. (2000)
Auslandstournee (2000)
Stille Nacht - Heilige Nacht (1999)
Dealer (1999)
Schimanski(1998)
Geschwister (1998)
Frankfurter Kreuz, Das (1998
Clown, Der Waffenbrüder (1998)
Terror im OP (1998) TV episode
Friedemann Brix - Eine Schwäche für Mord (1996)
Entführt (1996)
Landgang für Ringo (1996)
A Wopbobaloobop a Lopbamboom (1989)
Passagier - Welcome to Germany, Der (1988)
Fall für zwei, Ein (1987)
Zahltag (1987)
Pseudo (1987)
Strafmündig (1985) 

Görev Aldığı Yapımlar

Birol Ünel Fotoğrafları

Birol Ünel İle İlgili Haberler