Bora Cengiz

Bora Cengiz

Bora Cengiz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.12.1990

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu, radyocu, müzisyen, fotoğrafçı ve yönetmen.

İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarından itibaren sanat ile iç içe büyüyen ve özellikle kendisini çeşitli alanlarda yetiştiren Cengiz, eğitim hayatında da son derece başarılı bir kişilik olarak da dikkatleri çekti. Hayalini kurduğu mesleğin üzerine gitmeyi çok daha uygun gördü. Başarılı geçen lise hayatının ardından Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü kazanan ve buradaki eğitimini başarı ile tamamlayarak mezun olan Cengiz, zaman içerisinde tiyatro eğitimi ve ses eğitimleri de alarak kendisini ciddi anlamda eğitmeyi başardı.

İlk olarak 2007 yılında yönetmenlik deneyimine soyunan Cengiz, Sükut isimli bir film çekerek adından sıklık ile söz ettirmiş çok yönlü bir isim olarak da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Genç isim, ilk dizi projesi olan Peri Masalı ile televizyon ekranlarında karşımıza çıktı. 2008 yılında yine Eller isimli bir proje için yönetmenlik koltuğuna oturdu. Orta metraj bir yapım olarak dikkat çekti. 2010 yılında ise Kavak Yelleri dizisine Cihan rolü ile girdi. Çok uzun süreli olarak rol almasa da yine dikkat çeken isimlerden birisi oldu. Dizide aynı zamanda Dağhan Külegeç, Pelin Karahan, Sarp Apak ve Aslı Enver gibi isimler yer alıyordu.

2009 yılında ise ilk beyazperde projesine Kıskanmak filmi ile çıkma şansını yakaladı. Filmde yardımcı erkek oyuncu rolünü üstlendi ve film ciddi anlamda gişe yaptı. 2010 yılında yayınlanmaya başlayan Türkan dizisi kadrosunda Tuğrul Saylan rolü ile yer aldı. 2013 yılında Sana Bir Sır Vereceğim dizisi kadrosunda Levent karakteri ile yer alarak aslında dizinin birçok oyuncusu gibi ülkemiz genelinde tanınan isimlerden birisi olmayı başardı.

2014 yılında Yedi Güzel Adam dizisi kadrosunda TRT 1 ekranlarında yer almaya başladı ve gerçek anlamda sevilen isimlerden birisi oldu. 2015 yılının genç dizilerinden birisi olarak dikkat çeken Çilek Kokusu dizisi kadrosunda yer aldı. 

Aynı zamanda bir sanatçı olan ve şarkı söyleyen genç isim, 2014 yılında Gidene albümü ile birlikte müzik piyasalarında da adından ciddi anlamda söz ettirmeyi başardı.

Filmografi

2018 Fenomen
2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun?
2014 Uzun Yol
2013 Sadece Tek Bir Gün
2009 Kıskanmak
2008 Eller (Kısa Film - Yalnızca Yönetmen)
2007 Sükut (Kısa Film - Yalnızca Yönetmen)

Televizyon

2016 Bodrum Masalı
2016 Yüzyıllık Mühür
2015 Çilek Kokusu
2015 En Güzel Rotalar (TV Programı - Sunucu)
2014 Sana Bir Sır Vereceğim
2014 Yedi Güzel Adam
2013 Bizim Okul
2011 Türkan
2010 Maskeli Balo
2010 Kavak Yelleri
2008 Peri Masalı

Diskografi

2014 Gidene

Görev Aldığı Yapımlar

Bora Cengiz Fotoğrafları

Bora Cengiz Haberleri