Brian De Palma

Brian De Palma
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 11.9.1940

Doğum Yeri: New Jersey, ABD


Filmlerinde gerilim, cinayet, tutku, psikolojik rahatsızlıklar gibi temaları işler. De Palma sinema egitimi görmüş insanların oluşturduğu Yeni Hollwood jenerasyonunun öncüsü kabul edilir. Çoğunlukla Alfred Hitchcock'un takipçisi olarak kabul edilir. Filmlerinde sürekli tekrarlanan konu ve motifler Voyeurizm (röntgencilik) ve gözetleme, benzer kişiler, çoklu kişilik ve şiddettir.

Filmografisi

Uzun Metrajlı Filmler

  • The Wedding Party, 1963
  • Murder a la Mod, 1967
  • Greetings, 1968
  • Hi, Mom!, 1969
  • Get to Know Your Rabbit, 1971
  • Sisters 1973
  • Phantom of the Paradise, 1974
  • Obsession, 1975
  • Carrie, 1976
  • The Fury, 1978
  • Home Movie, 1979
  • Dressed to Kill, 1980
  • Blow Out, 1981
  • Scarface, 1983
  • Body Double, 1984
  • Wise Guys, 1985
  • The Untouchables, 1987
  • Casualties of War, 1989
  • The Bonfire of the Vanities, 1990
  • Raising Cain, 1992
  • Carlito's Way, 1993
  • Mission: Impossible, 1996
  • Snake Eyes, 1998
  • Mission to Mars, 2000
  • Femme Fatale, 2002
  • The Black Dahlia, 2006
  • Redacted, 2007
  • Capone Rising, 2008
  • The Blue Afternoon, TBA
  • Toyer, TBA

Kısa Filmleri
  • Icarus, 1960
  • 660124: The Story of an IBM Card, 1961
  • Woton's Wake, 1962
  • Jennifer, 1964
  • Bridge That Gap, 1965
  • Show Me a Strong Town and I'll Show You a Strong Bank, 1966

Belgesel Filmleri
  • The Responsive Eye, 1966
  • Dionysus in '69, 1969

Görev Aldığı Yapımlar

Brian De Palma Fotoğrafları

Brian De Palma Haberleri