Brie Larson

Brie Larson

Brie Larson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.10.1989

Doğum Yeri: Sacramento, California, ABD

Amerikalı oyuncu, yönetmen ve şarkıcı. Sacramento, Kaliforniya'da doğan Larson Amerikan Konservatuvar Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi almadan önce evden eğitim aldı. Oyunculuk hayatına 2001'de Raising Dad adlı dizide oynayarak başladı ve Genç Sanatçı Ödülleri'nde adaylık elde etti.

Gençliğine geldiğinde 2004 yapımı Keşke 30 Olsam ve Sleepover filmlerinde kısa rollerde oynadı. 2006 yılındaki komedi filmi Hoot'dan sonra sırasıyla Scott Pilgrim Dünyaya Karşı, Liseli Polisler ve Kalbim Sende filmlerinde yardımcı rollerde oynadı.

Larson çıkışını 2013 yapımı bağımsız film Short Term 12 ile yaptı ve olumlu yorumlar aldı. 2015 yılında Gizli Dünya filminde oynayarak dünya çapında başarı sağladı. Filmdeki oyunculuğuyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü, Altın Küre Ödülü, BAFTA Ödülü ve Screen Actors Guild Ödülünü kazandı.

Hayatının erken dönemi

Larson Sacramento, Kaliforniya'da doğdu. Evebeynleri kiropraktördü ve beraber uygulamalı olarak çalışırlardı. Çocukken anne ve babası boşandı ve annesi ve kız kardeşi Milaine ile Los Angeles'a taşındı. San Francisco'da Amerikan Konservatuvar Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Daha önce evden eğitim alıyordu.

Büyürken, ilk dili Fransızcaydı. Kendi öz soyadının telaffuzu zor olduğu için büyük büyük annesinin kızlık soyadı olan 'Larson'ı seçtiğini söyledi.

Oyunculuk hayatı

Larson'un ilk işi The Tonight Show with Jay Leno'da skeçlerde oynamak oldu. Kısa süre sonra, başrol oyuncusu Robert Schimmel'e çekimler başladıktan sonra kanser teşhisi konulmasıyla yayınlanmamış olan Schimmel adlı dizinin kadrosunda katıldı. Fox daha sonra gösteriyi iptal etti. Larson daha sonra Raising Dad adlı dizinin seçmelerine katıldı ve Emily rolünü aldı. Dizi 22 bölüm sürdü. Larson dizideki oyunculuğuyla Genç Sanatçı Ödülleri'nde adaylık elde etti. Larson ayrıca Hope&Faith adlı dizinin kadrosuna katıldı fakat kendisi ve diğer birkaç kadro üyesi yayınlanmamış pilot bölümden sonra yapımdan çıkarıldı.

2003'te Disney Channel'ın özgün filmi Right on Track'ta oynadı. 2004'te Sleepover filminde oynadı ve Keşke 30 Olsam filminde küçük bir rolde göründü. 2006'da Hoot filminde rol aldı. 2008'de Ghost Whisperer dizisinde bir bölüm oynadı. 2009'dan 2011'e kadar United States of Tara adlı dizide oynadı.

2012'de 1980'lerin ünlü dizisi 21 Jump Street'ten uyarlanan Liseli Polisler filminde oynadı. 2013'te Short Term 12 filminde oynadı ve Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı dahil birçok ödül ve adaylık elde etti.

2015'te Gizli Dünya filminde oynadı. Filmdeki oyunculuğuyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini kazandı.

Filmografi

1999 Special Delivery
2003 Right on Track
2004 Keşke 30 Olsam
2004 Sleepover
2005 Madison
2006 Hoot
2007 Farce of the Penguins
2008 Remember the Daze
2008 The Babysitter
2009 House Broken
2009 Just Peck
2009 Tanner Hall
2010 Greenberg
2010 Scott Pilgrim Dünyaya Karşı
2011 Treatment
2011 Weighting
2011 Smorgasbord
2011 Rampart
2012 Liseli Polisler
2012 The Trouble with Bliss
2012 The Arm (Kısa Film)
2013 Bitter Orange
2013 Kalbim Sende
2013 Short Term 12
2013 The Spectacular Now
2014 Kumarbaz
2015 Digging for Fire
2015 Aşk Kazası
2015 Gizli Dünya
2016 Free Fire
2017 Basmati Blues
2017 Kong: Kafatası Adası
2017 The Glass Castle
2017 Unicorn Store

Televizyon

1998 The Tonight Show with Jay Leno
1998 To Have & to Hold
1999 Touched by an Angel
1999 Popular
2000 Then Came You
2000 Schimmel
2001 Raising Dad
2003 Right On Track
2003 Hope & Faith
2008 Ghost Whisperer
2009 The Burg
2009 United States of Tara
2011 The League
2012 NTSF:SD:SUV:
2012 Entry Level
2013 Kroll Show
2013 Community
2015 Comedy Bang! Bang!

Diskografi

Finally Out of P.E.

Ödülleri

2016 Akademi Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Gizli Dünya
2016 Altın Küre Ödülleri - Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Gizli Dünya
2016 BAFTA Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Gizli Dünya

Görev Aldığı Yapımlar

Brie Larson Fotoğrafları

Brie Larson İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler