Brooke Shields

Brooke Shields

Brooke Shields
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.5.1965

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktris, model.

1966 yılında henüz 11 aylıkken bebek-model olarak kariyerine adım atan Brooke Shields, 1980 yılında Vogue dergisinin kapağında yer aldığında 14 yaşındaydı. Aynı yıl söylediği sözler ('Calvin'le arama hiçbir şey giremez') çeşitli tartışmalara yol açan Calvin Klein erkek iç çamaşırı reklamlarında oynadı. 

Sinemaya 1978 yılında Pretty Baby adlı filmle başladı. Genelevde yaşayan bir çocuğu canlandırdığı ve birçok çıplak sahnenin yer aldığı film, çocuk pornografisinin toplumda sorgulanmasına neden oldu.

Asıl çıkışını Mavi Göl filmiyle yapan Brooke Shields, 4 yıl üst üste 'en sevilen genç oyuncu ödülü' kazandı. 1983 yılında çalışmaya ara vererek Princeton Üniversitesi'nde Fransız Edebiyatı üzerine eğitim aldı. 1988 yılında sinemaya geri dönerken aynı zamanda televizyon filmlerinde de çeşitli roller almaya başladı.

Sinema ve televizyon ile yetinmeyen oyuncu, Grease, Cabaret, Wonderful Town ve Chicago gibi yapımlarla Broadway'de tiyatro rolleri oynadı.

Shields, yaşamı boyunca Ted McGinley, Dean Cain, John F. Kennedy Jr., Michael Bolton, Monaco Prensi 2. Albert ve Michael Jackson gibi birçok ünlüyle birlikte oldu. 1997 yılında tenisçi Andre Agassi'yle bir evlilik yaptı. 1980 ve 1990'lı yıllarda Brooke Shields'in aşk ilişkileri birçok gazete ve dergi yazısına konu oldu. 1999 yılında bir çocuk sahibi olduğu Agassi'den boşandıktan sonra, 2001'de televizyon yazarı Chris Henchy ile evlenerek ondan da iki çocuk sahibi oldu. Bir dönem 'annelik bunalımına' girerek aşırı antidepresan kullanması, Tom Cruise ile sert tartışmalara girmesine yol açtı. Sanatçı bu kötü dönemini, yazdığı Down Came the Rain adlı kitapta dile getirdi.

Filmografi

2020 My Boyfriend's Meds
2017 Daisy Winters
2014 Under Wraps (Video - Seslendirme)
2013 Zorlu Takım
2013 Starting Over with Brooke Shields (Kısa Film)
2013 Wild Horses (Kısa Film)
2011 Çevreci Whitney Brown
2011 Chalet Girl
2010 Yedek Polisler
2010 Tüylü Bela
2009 Hannah Montana: The Movie
2008 Dehşet Treni
2008 Adalet Birliği: Yeni Sınır (Video - Seslendirme)
2008 3 Yaramaz Ayı (Video - Seslendirme)
2007 Bagboy
2005 Bob the Butler
2004 The Easter Egg Adventure (Seslendirme)
2004 Mariti in affitto
2000 Massholes
2000 After Sex
1999 The Weekend
1999 Şahane bekâr
1999 Black and White
1998 The Misadventures of Margaret
1996 Freeway
1995 Running Wild
1994 The Seventh Floor
1994 The Postgraduate (Kısa Film)
1993 Freaked
1990 Backstreet Dreams
1989 Speed Zone
1989 Puslu Güneş
1985 Muppet Video: The Kermit and Piggy Story (Video)
1984 Muppetlar New York'ta
1983 Sahara
1981 Affedilmeyenler
1980 Mavi Göl
1979 Tilt
1979 Nevada'lı Kız
1979 Just You and Me, Kid
1979 An Almost Perfect Affair
1978 King of the Gypsies
1978 Güzel Bebek
1976 Communion

Televizyon

2020 9-1-1
2019 Jane the Virgin
2019 Glamorous (TV Filmi)
2018 The Late Show with Stephen Colbert
2018 Murphy Brown
2018 Law & Order: Special Victims Unit
2018 Creative Galaxy (Seslendirme)
2018 Mr. Pickles (Seslendirme)
2018 The Middle
2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special
2017 Nightcap
2017 Sas & Jake (TV Filmi)
2016 When Calls the Heart
2016 Scream Queens
2016 Flower Shop Mystery: Snipped in the Bud (TV Filmi)
2016 Flower Shop Mystery: Mum's the Word (TV Filmi)
2016 Flower Shop Mystery: Dearly Depotted (TV Filmi)
2014 The Michael J. Fox Show
2013 A Monsterous Holiday (Seslendirme)
2013 Wonder Pets! (Seslendirme)
2013 Super Fun Night
2013 Army Wives
2013 Late Night with Jimmy Fallon
2010 Funny or Die Presents...
2010 The Boy Who Cried Werewolf (TV Filmi)
2009 Lipstick Jungle
2009 Hannah Montana
2007 Two and a Half Men
2007 The Batman (Seslendirme)
2006 That '70s Show Special: The Final Goodbye
2006 Nip/Tuck
2006 Law & Order: Criminal Intent
2005 Entourage
2005 New Car Smell (TV Filmi)
2005 Gone But Not Forgotten (TV Filmi)
2004 That '70s Show
2004 I'm with Her
2003 Gary the Rat (Seslendirme)
2003 Miss Spider's Sunny Patch Kids (TV Filmi – Seslendirme)
2002 Widows (Mini Dizi)
2001 Just Shoot Me!
2001 What Makes a Family (TV Filmi)
2000 Suddenly Susan
1997 The Larry Sanders Show
1997 The Almost Perfect Bank Robbery (TV Filmi)
1996 Sıkı Dostlar
1995 Nothing Lasts Forever (TV Filmi)
1994 Un amore americano (TV Filmi)
1993 Tales from the Crypt
1993 Simpson Ailesi (Seslendirme)
1993 I Can Make You Love Me (TV Filmi)
1993 The Roots of Roe (Belgesel Film – Seslendirme)
1992 Quantum Leap
1988 The Diamond Trap (TV Filmi)
1984 Islak Altın (TV Filmi)
1977 The Prince of Central Park (TV Filmi)
1974 After the Fall (TV Filmi)
1963 The Doctors

Yapımcı

2018 Unspeakable (Short)
2017 Doğum Sonrası Depresyon (Belgesel)

Televizyon

2016 Flower Shop Mystery: Dearly Depotted (TV Filmi)
2016 Flower Shop Mystery: Snipped in the Bud (TV Filmi)
2016 Flower Shop Mystery: Mum's the Word (TV Filmi)
2000 Suddenly Susan

Görev Aldığı Yapımlar

Brooke Shields Fotoğrafları

Brooke Shields Haberleri