Bruce Willis

Bruce Willis

Bruce Willis
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 19.3.1955

Doğum Yeri: Oberstein, Almanya

Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikan sinema oyuncusu ve müzisyen. Tam adı Walter Bruce Willis'tir.

Amerikalı bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak Almanya'nın Idar-Oberstein kentinde dünyaya gelen Willis, çocukluk yıllarını New Jersey'de geçirmiş, daha sonra New York'a yerleşmiştir. Babası Almanya'da görev yaparken Bruce Almanya'da doğmuştur. Dört çocuğun en büyüğüdür. 

Bruce Willis, 1985-1989 yılları arasında yayınlanan 'Moonlighting - Mavi Ay' isimli televizyon dizisindeki David Addison rolüyle üne kavuşmuştur.

Daha sonra rol aldığı Die Hard (Zor Ölüm) serisi ile Hollywood'un vazgeçilmez aktörleri arasına girmiştir. Bugüne kadar rol aldığı filmleri dünyada 3,05 milyar dolar gişe yapmıştır.

1980'lerde başlayan sinema ve TV kariyerinde 100'den fazla sinema ve TV dizi filmlerine imza attı. Bunlara örnek olarak Die Hard (1988), Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1995), The Fifth Element (1997), Armageddon (1998), The Sixth Sense (1999), Unbreakable (2000), Sin City (2005), Moonrise Kingdom (2012) ve Looper (2012) filmlerini sayabiliriz.

1987'de evlendiği Amerikalı oyuncu Demi Moore'dan 2000'de boşanan Willis üç çocuk babasıdır. 21 Mart 2009 tarihinde kendisinden 24 yaş küçük Emma Heming ile evlenmiştir.

Filmografi

2019 Glass
2017 Once Upon a Time in Venice
2017 First Kill
2017 Death Wish
2017 Downsizing
2017 Acts of Violence
2016 Precious Cargo
2016 Marauders
2016 Split
2016 The Bombing
2015 Vice
2015 Rock the Kasbah
2015 Extraction
2014 Sin City: A Dame to Kill For
2014 The Prince
2013 A Good Day to Die Hard (Ayrıca yapımcı)
2013 G.I. Joe: Retaliation
2013 Red 2
2012 Moonrise Kingdom
2012 Lay the Favorite
2012 The Expendables 2
2012 The Cold Light of Day
2012 Looper
2012 Fire with Fire
2011 Set Up
2011 Catch .44
2011 The Black Mamba (Kısa Film)
2010 Cop Out
2010 The Expendables
2010 Red
2009 Surrogates
2008 What Just Happened
2008 Assassination of a High School President
2007 The Astronaut Farmer
2007 Perfect Stranger
2007 Grindhouse: Planet Terror
2007 Nancy Drew
2007 Live Free or Die Hard
2006 Alpha Dog
2006 16 Blocks (Ayrıca yapımcı)
2006 Fast Food Nation
2006 Lucky Number Slevin
2006 The Hip Hop Project (Belgesel – Ayrıca yapımcı)
2006 Over the Hedge (Seslendirme)
2006 Hammy's Boomerang Adventure (Kısa Film – Seslendirme)
2005 Hostage (Ayrıca yapımcı)
2005 Sin City
2004 The Whole Ten Yards
2004 Ocean's Twelve
2003 Tears of the Sun
2003 Rugrats Go Wild (Seslendirme)
2003 Charlie's Angels: Full Throttle
2002 Hart's War
2002 True West
2002 The Crocodile Hunter: Collision Course (Yapımcı)
2002 Grand Champion
2001 Bandits
2000 The Whole Nine Yards
2000 Disney's The Kid
2000 Unbreakable
1999 Breakfast of Champions
1999 Franky Goes to Hollywood
1999 The Sixth Sense
1999 The Story of Us
1998 Mercury Rising
1998 Armageddon
1998 The Siege
1997 The Fifth Element
1997 The Jackal
1996 Last Man Standing
1996 Beavis and Butt-Head Do America (Seslendirme)
1995 Die Hard with a Vengeance
1995 Four Rooms
1995 12 Monkeys
1994 Color of Night
1994 North (Anlatıcı)
1994 Pulp Fiction
1994 Nobody's Fool
1993 Loaded Weapon 1
1993 Striking Distance
1992 The Player
1992 Death Becomes Her
1991 Mortal Thoughts
1991 Hudson Hawk (Ayrıca senarist)
1991 Billy Bathgate
1991 The Last Boy Scout
1990 Die Hard 2
1990 Look Who's Talking Too (Seslendirme)
1990 The Bonfire of the Vanities
1989 In Country
1989 Look Who's Talking (Seslendirme)
1989 That's Adequate
1988 Sunset (Ayrıca yapımcı)
1988 Die Hard
1987 Blind Date
1982 The Verdict
1980 The First Deadly Sin

Televizyon

2013 Saturday Night Live
2005 That '70s Show
2000 Friends
1999 Ally McBeal
1997 Mad About You
1996 Bruno the Kid (Seslendirme – Ayrıca yapımcı)
1989 Roseanne
1989 Saturday Night Live
1987 The Return of Bruno (TV Filmi)
1985 The Twilight Zone
1985 Moonlighting
1984 Miami Vice
1980 A Guru Comes (TV Filmi)

Müzik Videosu

2010 Gorillaz

Video Oyunu

1998 Apocalypse (Seslendirme)

Tiyatro

2015 Misery

Görev Aldığı Yapımlar

Bruce Willis Fotoğrafları

Bruce Willis İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler