Bruno Ganz

Bruno Ganz

Bruno Ganz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.3.1941

Doğum Yeri: Zürih, İsviçre

İsviçreli sinema oyuncusu. 

Çöküş (2004) filminde Adolf Hitler'i oynayarak büyük bir performans ve başarı gösterdi.

Bruno Ganz İtalyan asıllı İsviçreli bir fabrika işçisinin ve İtalyan annenin oğlu olarak kuzey Zürih'te doğdu. Liseden mezun olmadan önce aktör olmaya karar verdi. 19 yaşındayken ilk kez bir filmde rol aldı. Bruno Ganz tiyatroya 1961 yılında giriş yaptı ve sağlam bir genç aktör olarak orada iyi bir ün kazandı.

2 Mart 2006'da Avusturya, Viyana'da Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer kendisine Bilim ve Sanat Madalyası verdi. Bruno Ganz 2010 yılında Iris Berben ile birlikte Alman Film Akademisi Başkanı olarak seçildi.

Bruno Ganz'ın İtalyan gazeteci Tiziano Terzani'nin hayatını anlatan bir filmde oynayacağı açıklandı.

Ganz, Berlin Filarmoni Orkestrası ile Luigi Nono's Il Canto Sospeso bir kayıt da dahil olmak üzere, klasik müzik eserleri konuşmacı olarak görev yaptı.

1998 yılında başrol oynadığı film; Sonsuzluk ve Bir Gün (Yunanca: Μια αιωνιότητα και μια μέρα, Mia aioniotita kai mia mera, İngilizce: Eternity and a Day), 1998 Yunanistan yapımı Theo Angelopoulos filmi. Ölümcül bir hastalığa yakalanmış olan bir yazarın (Bruno Ganz) hastaneye yatmadan önceki son gününü anlatır. 1998'de Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandı.

Bruno Ganz'ın tek oğlu (ismi Daniel, d. 1972) vardır. Ganz 1965'te evlendiği eşi Sabine ile ayrılmıştır. Kendisi Venedik ve Berlin'de yaşamaktadır.

Schindler's List (1993) filmi için Oskar Schindler rolünü geri çevirmişti. Salzburg Tiyatro Festivali'nde 'Der Cahil der Wahnsinnige und' filmindeki rolü için 'Theater heute' dergisi tarafından 1973 yılında 'Yılın Erkek Oyuncusu' seçildi.

Filmografi

2019 Gizli Bir Yaşam
2018 Witness
2018 Der Trafikant
2018 The House That Jack Built
2018 Fortuna
2017 Petrecerea
2017 In Zeiten des abnehmenden Lichts
2016 Un Juif pour l'exemple
2015 Hatırla
2015 Amnesia
2015 Heidi
2015 Giovanni Segantini: Magie des Lichts (Seslendirme)
2014 În ordinea disparitiei
2013 Trenul de noapte spre Lisabona
2013 Danışman
2013 Adalet İçin
2011 Kimliksiz
2011 Sport de filles
2011 Brot (Kısa Film)
2010 Taxiphone: El Mektoub
2010 Sfârsitul este începutul meu
2010 Der grosse Kater
2010 Culori în întuneric
2009 Disparitia Giuliei
2008 Zamanın Tozu
2008 Stairway to Nowhere
2008 Okuyucu
2008 Bir Terör Filmi - Der Baader Meinhof
2007 Geç Gelen Gençlik
2006 Küçük Dahi
2006 Baruto no gakuen
2004 Mançuryalı Aday
2004 Çöküş
2003 Luther
2002 La forza del passato
2002 Epsteins Nacht
2000 WerAngstWolf
2000 Pane e tulipani
1999 You Can't Go Home Again (Anlatıcı)
1998 Sonsuzluk ve Bir Gün
1996 Saint-Ex
1995 Diario senza date
1994 Heller Tag
1993 In weiter Ferne, so nah!
1993 Brandnacht
1992 The Last Days of Chez Nous
1992 Prague
1992 L'absence
1991 La domenica specialmente
1991 Erfolg
1991 Börn náttúrunnar
1990 Schrödingers kat (Kısa Film)
1989 The Legendary Life of Ernest Hemingway
1989 Strapless
1989 Bankomatt
1988 Un amore di donna
1987 Berlin Üzerindeki Gökyüzü
1986 El río de oro
1986 Der Pendler
1985 De ijssalon
1983 System ohne Schatten
1983 Killer aus Forida (Kısa Film)
1983 Dans la ville blanche
1982 Polenta
1982 Logik des Gefühls
1981 Rece do góry
1981 La storia vera della signora dalle camelie
1981 La provinciale
1981 Etwas wird sichtbar
1981 Die Fälschung
1981 Der Erfinder
1980 Oggetti smarriti
1980 5% de risque
1979 Vampir Nosferatu
1979 Retour à la bien-aimée
1978 Vahşetin Çocukları
1978 Messer im Kopf
1978 Die linkshändige Frau
1977 Der amerikanische Freund
1976 Yaz Konukları
1976 Lumière
1976 Die Wildente
1976 Die Marquise von O...
1967 Der sanfte Lauf
1962 Es Dach überem Chopf
1962 Chikita
1960 Der Herr mit der schwarzen Melone

Televizyon

2013 The Vatican (TV Filmi)
2008 Ein starker Abgang (TV Filmi)
2007 Copacabana (TV Filmi)
2006 Er, der Hut, sitzt auf ihm, dem Kopf (TV Filmi)
2005 Fara teama: Viata Papei Ioan Paul al II-lea (TV Filmi)
2001 Johann Wolfgang von Goethe: Faust II (TV Filmi)
2001 Johann Wolfgang von Goethe: Faust I (TV Filmi)
1998 Gegen Ende der Nacht (TV Filmi)
1996 Tödliches Schweigen (TV Filmi)
1996 Anwalt Abel
1996 Afaceri de familie
1995 Il grande Fausto (TV Filmi)
1991 Tassilo - Ein Fall für sich
1990 Die Wette (TV Filmi)
1986 Väter und Söhne - Eine deutsche Tragödie (Mini Dizi)
1985 Der Park (TV Filmi)
1981 Fermata Etna (TV Filmi)
1978 Schwarz und weiß wie Tage und Nächte (TV Filmi)
1978 Geschichte einer Liebe (TV Filmi)
1974 Die Bakchen (TV Filmi)
1973 Prinz Friedrich von Homburg (TV Filmi)
1972 Der Ignorant und der Wahnsinnige (TV Filmi)
1971 Peer Gynt (TV Filmi)
1971 Die Mutter (TV Filmi)
1970 Eine große Familie (TV Filmi)
1969 Torquato Tasso (TV Filmi)
1968 Maß für Maß (TV Filmi)
1968 Im Dickicht der Städte (TV Filmi)
1968 Die Schlacht bei Lobositz (TV Filmi)
1966 Frühlings Erwachen (TV Filmi)
1966 Die Unberatenen (TV Filmi)
1964 Der Spaßvogel (TV Filmi)

Yönetmen

1982 Gedächtnis: Ein Film für Curt Bois und Bernhard Minetti (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Bruno Ganz Fotoğrafları

Bruno Ganz Haberleri