Bülent Kayabaş

Bülent Kayabaş

Bülent Kayabaş
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 25.08.1945

Ölüm Tarihi: 19.04.2017

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Osman Bülent Kayabaş’tır. İlkokul, ortaokul ve liseyi bitirip, Ticari ve İktisadi Bilimler akademisi son sınıfta okurken tiyatro sevdası yüzünden okuldan ayrıldı. Bir süre kendisi gibi tiyatro heveslisi arkadaşları ile amatör tiyatro oyunları sergiledikten sonra 1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuğa adım attı.

Bir süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra 1967 yılında Şarkıcı Kız oyunu için İstanbul’a geldi ve sanat hayatına burada devam etti. 50 yılı aşkın tiyatro kariyerinde Üç Maymun Kabare, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ferhan Şensoy ve Ali Poyrazoğlu Tiyatroları ile sayısız oyunda yer aldı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ile 'Tak Tak Takıntı' (2007), 'Tanımadığım Adamlar' (2010), 'Kaplumbağa', 'Sağlık Olsun', 'Küçük Prens Bana Dedi Ki', 'Beni Yeniden Sev' (2012) gibi oyunlarda başrol oynadı. 1970 yılında ilk filmi olan Kara Leke ile başlayan sinema kariyerine Acı Hayat, Bereketli Topraklar Üzerinde, Zübük, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Askerin Dönüşü, Acele Koca Aranıyor, Yaz Bekarı, Yedi Kocalı Hürmüz, Devlet Kuşu, Faize Hücum, Fidan, Gemileri Yakmak, Abuk Sabuk 1 Film, Tersine Dünya, Arkadaşım Şeytan, Filler ve Çimen, Fasulye, Pardon ve İnşaat 2 gibi 150’den fazla film sığdırdı. Bunun yanı sıra Winnie the Pooh çizgi filminde Winnie ve Tigger karakterlerini 14 yıl boyunca seslendirdi, başka seslendirme projelerinde de yer aldı.

1974 yılında gösterime giren Karateci Kız filminde Ferruh karakterini canlandırdı. Filmde kendisinin de içinde bulduğu ölüm sahnesi bir internet fenomenine dönüştü ve Conan gibi yabancı talk şov programlarında gösterildi.

Bülent Kayabaş, 1981 yılında 'Avni Dilligil En İyi Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. 2010 yılında, Cevat Fehmi Başkut'un 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyunundaki rolü ile 'İsmail Dümbüllü Ödülü'nü kazandı. 14'üncü Altın Koza Film Festivali’nde onur ödülüne de layık görüldü.

Günfer Feray ve Nur Sürer ile yaşadığı evliliklerden sonra hayatının son 24 senesini son eşi Selma Kayabaş ile geçirdi. İkinci evliliğinden Ümit Kayabaş adında bir oğlu vardır.

Yaşamının son 8 senesinde kanser tedavisi gören Kayabaş, kalın bağırsak kanseri hastalığı sonucu gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 19 Nisan 2017 tarihinde sabaha karşı hayatını kaybetti. 21 Nisan 2017 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirilerek öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Filmografi

2016 Bir Baba Hindu
2015 Fırıldak Ailesi Orta Dünya (Seslendirme)
2014 İnşaat 2
2008 Limon Ağacı
2008 Vesaire Vesaire
2007 Hicran Sokağı
2006 Çinliler Geliyor
2006 Yalancı Yarim
2005 Canın Sağolsun
2005 Pardon
2005 Teberik Şanssız
2004 Balans ve Manevra
2004 Halk Düşmanı
2003 Hababam Sınıfı Merhaba
2003 Sultan Makamı
2001 Deli Yürek-Boomerang Cehennemi
2001 Koltuk Sevdası
2001 Tek Celse
2000 Fasulye
2000 Filler ve Çimen
2000 Yaralı Kurt
1999 Aile Bağları
1999 Kadınlar Kulübü
1999 Sen Allahın Bir Lütfusun
1996 Hollywood Kaçakları
1996 Parasız Yaşamak Pahalı (Video)
1995 Şişman ile Pişman
1994 İz
1990 Abuk Sabuk 1 Film
1990 Çapkın Baba
1990 Şen Sulukule
1990 Yağ Yağmur
1989 Talih Kuşu
1988 Arkadaşım Şeytan
1988 Gemileri Yakmak
1988 Keklik Ali
1988 Küçüksün Yavrum
1988 Sevimli Hırsız
1987 İşte Kadın
1987 Son Yüz elli Metre
1987 Zamansızlar
1986 Ava Giden Avlanır
1986 Babamın Namusu (Video)
1986 Eşşek Oğlum ve Ben (Video)
1986 Son Urfalı
1986 Tokatçılar
1986 Türkücüler Kralı (Video)
1986 Arap Bilo
1986 Çifte Nikah
1985 Assolist
1985 Bir Akşam Üstü
1985 Gazino Bülbülü
1985 Kızlar Sınıfı Yarışıyor
1985 Köfteci Holding (Video)
1985 Para Babası (Video)
1985 Sana Öyle Hasretim ki
1985 Sensizliğe Alışacağım
1985 Çileli Damat
1984 Berduşlar Sosyetede
1984 Fidan
1984 Kader
1984 Karımı Gördünüz mü?
1984 Sevdalandım
1984 Sevginin Bedeli
1983 Aptal Kahraman
1983 Futboliye
1983 Yıkılan Gurur
1982 Arkadaşım
1982 Berduşlar
1982 Faize Hücum
1982 Görgüsüzler
1982 Nikah Masası
1981 Bay Alkolü Takdimimdir
1981 Şabancık
1981 Yapışık Kardeşler
1980 Devlet Kuşu
1980 Şaşkın Milyoner
1980 Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım
1980 Zübük
1980 Mutluluk Reçetesi
1979 Aşk Bebeği
1979 Bereketli Topraklar Üzerinde
1979 Bir Öpücük Ver Bana
1979 Biz Böyle Severiz
1979 Dokunma Yanarsın
1979 Doyumsuzlar
1979 Kara Leke
1979 Koca Aranıyor
1979 N'olacak Şimdi
1979 Rezalet
1979 Sazlı Damın Kahpesi (Kısa Film)
1979 Sev Beni
1979 Sevimli Aşık
1979 Skandal
1979 Vur Vur Kaç Kaç
1979 Yatak Hikâyemiz
1979 Yedi Kocalı
1979 Pusu
1978 Aşkın Sıcaklığı (Kısa Film)
1978 Kabadayı Böyle Sever
1978 Korkak Kahraman
1978 Ne Olacak Şimdi
1978 Sımsıcak
1978 Sıra Sana Gelecek
1978 Sormagir Sokağı
1978 Şeytan Köşeyi Döndü
1978 Uçurum
1978 Üşütük
1978 Yalnız Kalp
1978 Yengen
1978 Zor Oyunu Bozar
1977 Hırçın Kız
1977 Hızlı Giden Yorulur
1977 İki Aşk Arasında
1977 Ne Zaman Geleceksin
1977 Sen ve Ben
1977 Yeşilçam Sokağı
1975 Acele Koca Aranıyor
1975 Çapkın Kızlar
1975 Hayret 17
1975 Minik Cadı
1975 Sevimli Frankenstein
1975 Şaşkın Damat
1975 Teşekkür Ederim Büyükanne
1974 Askerin Dönüşü
1974 Ayrı Dünyalar
1974 Bırakın Yaşayalım
1974 Çirkin Dünya
1974 Erkekler Ağlamaz
1974 Kara Murat Ölüm Emri
1974 Karateciler İstanbul'da
1974 Kısmet
1974 Sığıntı
1974 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
1974 Yaz Bekarı
1974 Yumurcak / Veda
1974 Yüz Lira ile Evlenilmez
1973 Acı Hayat
1973 Gazi Kadın / Nene Hatun
1973 Güllü Geliyor Güllü
1973 Karateci Kız
1973 Mevlana
1973 Soyguncular
1973 Umut Dünyası
1972 Asi Gençler
1972 Gönül Oyunu
1972 Korkunç Tecavüz
1972 Malkoçoğlu – Kurt Bey
1972 Utanç
1972 Yumurcak Küçük Şahit
1970 Kara Leke
1962 Akasyalar Açarken

Televizyon

2013 Vicdan
2013 Fırıldak Ailesi (Seslendirme)
2013 Salih Kuşu
2011 Başrolde Aşk
2009 Kasaba
2008 Hemşire Meri
2007 Yalan Dünya
2005 Saklambaç
2004 Tatil Aşkları
2004 Mürüvvetsiz Mürüvvet (TV Filmi)
2003 Kırık Ayna
2000 Tersine Dünya
1998 Salacak Öyküleri
1998 Unutabilsem
1997 Kılıbıklar Mahallesi
1996 Sevda Kondu
1995 Süper Yıldız
1995 Ayrı Dünyalar
1995 Çiçek Taksi
1991 İnsanlık Hali
1986 Varsayalım İsmail

Senaryo

1988 Kırmızı Gece
1988 İşte Kadın

Görev Aldığı Yapımlar

Bülent Kayabaş Fotoğrafları

Bülent Kayabaş Haberleri