Bülent Şakrak

Bülent Şakrak

Bülent Şakrak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.8.1977

Doğum Yeri: İstanbul

Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu.

Kent Oyuncuları kadrosunda yer alan oyuncu, grubun sergilediği Ölümüne, 39 Basamak, Kumarbazın Seçimi, Inishmore'lu Yüzbaşı gibi çeşitli oyunlarda rol aldı.

26 Ağustos 1977'de İstanbul'da doğan Şakrak tiyatroya 1996 yılında Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda gençlik ve çocuk oyunlarında rol alarak başladı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü'ne girdi. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nun ardından Müjdat Gezen Tiyatrosu ve Yayla Sanat Merkezi Tiyatrosu'nda çalışan oyuncu 2004 yılından beri Kent Oyuncuları'nın kadrosundadır.

Rol Aldığı Bazı Oyunlar
Testosteron (oyun) : Andrzej Saramonowicz - Oyun Atölyesi - 2013
Macbeth : William Shakespeare - Pangar - 2012
Ölümüne: Moira Buffini - Kent Oyuncuları - 2011
Annem Yokken Çok Güleriz : Enda Walsh - Tiyatro Gerçek - 2010
Cimri : Moliere - Kent Oyuncuları - 2008
Açık Denizde : Slowomir Mrozek - Kent Oyuncuları - 2007
39 Basamak : John Buchan/Patrick Barlow - Kent Oyuncuları - 2007
Kumarbazın Seçimi : Patric Marber - Kent Oyuncuları - 2004
Inishmorelu Yüzbaşı : Martin McDonagh - Kent Oyuncuları - 2003
Boing Boing: Marc Camoletti - Sadri Alışık Tiyatrosu - 2003
Buzlar Çözülmeden: Cevet Fehmi Başkut - Yayla Sanat Merkezi - 2000
Yedi Kocalı Hürmüz: Sadık Şendil - Müjdat Gezen Tiyatrosu - 1999
Hababam Sınıfı(oyun): Rıfat Ilgaz - Müjdat Gezen Tiyatrosu - 1998

Filmografi
Ay Büyürken Uyuyamam (2011)
72. Koğuş (2010)
Abimm (2009)
Melekler ve Kumarbazlar (2009)
Eyyvah Eyvah (2009)
Kutsal Damacana 2: İt Men (2009)
Ezber (kısa film) (2009)
Süper Ajan K9 (2008)
Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine (2008)
Ona Melek Deme (kısa film) (2006)
Sır Çocukları (2002)
Halk Çocuğu (2000)

TV Dizileri
Neyin Eksik? (2013)
İki Yaka Bir İsmail (2012)
Arka Sokaklar (2011)
İzmir Çetesi (2011)
Yıldız Masalı (2011)
Küçük Kadınlar (2009)
Kurtlar Vadisi Pusu (2008)
Eşref Saati (2008)
Gece Gündüz (2008)
Zeliha'nın Gözleri (2007)
Güzel Günler (2007)
Karınca Yuvası (2006)
Sensiz Olmuyor (2005)
Kısmet (2005)
Beni Bekledinse (2004)
Sihirli Annem (2003)
Kumsaldaki İzler (2002)
İki Arada (2002)
Kınalı Kar (2002)
Pembe Patikler (2002)
Yılan Hikayesi (1999)
Bizim Aile - (1995)

Tv Reklamları
Turkcell Style (2012)

Ödülleri
2011 - 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu (Annem Yokken Çok Güleriz - Tiyatro Gerçek - Hakan Gerçek ve İlker Ayrık ile birlikte)
2008 - VIII. Lions Tiyatro Ödülleri, En İyi Komedi Erkek Oyuncu Ödülü (39 Basamak)

Görev Aldığı Yapımlar

Bülent Şakrak Fotoğrafları

Bülent Şakrak İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler