Burak Özçivit

Burak Özçivit

Burak Özçivit
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 24.11.1984

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve eski manken.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğrafçılık bölümünde okumaktadır. Aslen Gazianteplidir.

Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur. 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vaat eden seçilmiştir. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Şu anda ise mankenliği bırakmıştır.

2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir. Faruk Saraç, Abbate, Tween ve NetWork gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini Eksi 18 dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011-2013 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır. Malkoçoğlu filmi için hazırlıklara başlamıştır. 2013 yılında ise Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan Çalıkuşu dizisinde Kamran rolünü canlandırmıştır. Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Fahriye Evcen'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile yakında beyaz perdeye dönmüştür. 2015 yılında başlayan ve hala devam eden Kara Sevda dizisinde rol almaktadır.

Filmografi

2018 Can Feda
2017 Kardeşim Benim 2 (Aynı zamanda yapımcı)
2016 Kardeşim Benim
2015 Aşk Sana Benzer (Aynı zamanda yapımcı)
2015 Güvercin Uçuverdi
2013 Zürafa (Seslendirme)
2007 Musallat

TV dizileri

2015 Kara Sevda
2013 Çalıkuşu
2011 Muhteşem Yüzyıl
2010 İhanet
2010 Küçük Sırlar
2008 Baba Ocağı
2007 Zoraki Koca
2006 Eksi 18

Görev Aldığı Yapımlar

Burak Özçivit Fotoğrafları

Burak Özçivit İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler