Burçin Abdullah

Burçin Abdullah

Burçin Abdullah
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.7.1987

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu.

1998 yılında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Üvey Baba isimli dizide küçük kız Lamia rolüyle ünlendi. Burçin Abdullah oyunculuk kariyeri boyunca, Beşinci Boyut, Büyük Buluşma, Kara İnci, Kollama gibi yapımlarda rol aldı. Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde ise Selim ve Erdoğan karakterlerini yurt dışına kaçıran Ayçe rolünde oynadı. 2013 yapımı olan ve üç ayrı kıtada, dört farklı ülkede çekilen 'Selam' adlı filmde Afganistan’a giden bir öğretmeni canlandırmıştır. 2017'nin Ocak ayında Diriliş Ertuğrul dizisine Tekfur'un kızı Helena rolüyle dahil olmuştur.

Burçin Abdullah, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü mezunudur.

Filmografi

2017 Umudun Kıyısında
2017 Aç Kapıyı Çok Fenayım
2016 Ankara Yazı
2016 Adam mısın!
2015 Bol Şans
2013 Size Deniz Getireceğim
2013 Dursun Çavuş
2013 Bensiz
2012 Selam
1998 Parçalanma

Televizyon

2016 Diriliş: Ertuğrul
2015 Koyverdin Gittin Beni (TV Filmi)
2015 Bana Baba Dedi
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2014 Hatasız Kul Olmaz
2013 Herşey Yolunda Merkez
2012 Zengin Kız Fakir Oğlan
2012 Kötü Yol
2012 Dila Hanım
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2011 Gümüş Lale Burası Osmanlı 1711 / Sır Kanunu
2011 Fatmagül'ün Suçu Ne?
2008 Kollama
2007 Kara İnci
2006 Büyük Buluşma
2005 Beşinci Boyut
2000 Üvey Baba
1997 Acı Günler

Görev Aldığı Yapımlar

Burçin Abdullah Fotoğrafları

Burçin Abdullah Haberleri