Burçin Terzioğlu

Burçin Terzioğlu

Burçin Terzioğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.3.1980

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde (MSM) Aktör Stüdyo - Özel Sahne Diksiyon eğitimi almıştır. Henüz 5 yaşındayken sinema dünyasına ilk adımını Patron Duymasın ve Çıplak Vatandaş filmleriyle atmıştır. 1997 yılında Ali Güven'in aynı adlı albümünde yer alan 'Yolcu' şarkısının klibinde oynamıştır.

Kadın İsterse dizisinde 'Demet' rolüyle parladı. Fırtına dizisinde 'Zeynep' karakteriyle ilk başrolünü oynadı. 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Murat Yıldırım ile evlendi. 30 Haziran 2014'te ise boşandılar. Ezel'de Azad Karaeski karakterini canlandırdı. Merhamet dizisinde 'Deniz' karakterini canlandırdı. Çekimleri Kıbrıs'ta tamamlanan Halam Geldi filminde oynadı. Poyraz Karayel dizisinde tanıştığı, İlker Kaleli ile aşk yaşamaktadır.

Filmografi

1986 Perihan Abla
1987 Yeniden Doğmak
1989 Doktorlar
1992 Mahallenin Muhtarları
1992 Kavak Ailesi
1993 Solan Gül
1998 Sırılsıklam
1999 Yılan Hikâyesi
2000 Tirvana
2001 Güz Gülleri
2001 Çiçek Taksi
2002 Üzgünüm Leyla
2002 Kınalı Kar
2004 Melekler Adası
2004 Aliye
2004 Kadın İsterse
2006 Fırtına Zeynep Dalcı
2007 Çemberin Dışında
2009 Ey Aşk Nerdesin?
2009 Ezel
2013 Merhamet
2015 Poyraz Karayel

Sinema ve TV Filmleri

1985 Patron Duymasın
1985 Çıplak Vatandaş
1986 Hasretinle Yaşanmıyor
1986 İki Milyarlık Bilet
1987 Baba Yüreği
1987 Hayallerim, Aşkım ve Sen
1989 Fazilet
1991 Menekşe Koyu
2000 Annem ve Ben
2000 Oyun Bitti
2003 Taştan Kalp
2014 Halam Geldi

Ödülleri

2015 YBTB Yılın En İyileri Ödülleri - En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu, Poyraz Karayel
2015 Haliç Üniversitesi 2015'in En'leri Ödülleri - Yılın En İyi Dizi Kadın Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 2. Elele Avon Kadın Ödülleri - Yılın Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 5. TURKMSIC Yılın En'leri Ödülleri - Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 11. İTÜ Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri - En İyi Kadın Dizi Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 Sabancı Üniversitesi Medya Kulübü 3. Lacivert Ödülleri - Yılın Kadın Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 Gazi Üniversitesi 9. Akademi Kariyer Günleri Ödülleri - Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 MGD 22. Altın Objektif Ödülleri - En İyi Kadın Drama Oyuncusu, Poyraz Karayel
2016 6. Ayaklı Gazete Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Polisiye Dizi Kadın Oyuncu, Poyraz Karayel
2016 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Poyraz Karayel
2016 Poltio.com Tv Anketi Ödülleri - En Başarılı Kadın Oyuncu, Poyraz Karayel
2016 2015 Yılının En Yakışan Dizi Çifti (Ayşegül&Poyraz), Poyraz Karayel
2016 7. İMK Sosyal Medya Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Poyraz Karayel
2017 15. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri - En Beğenilen Kadın Dizi Film Oyuncusu, Poyraz Karayel
2017 24. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri - Yılın En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu, Poyraz Karayel
2017 11. GSUEN Ödülleri - En İyi Kadın Dizi/Sinema Oyuncusu, Poyraz Karayel
2017 Poyraz Karayel Özel Ödülleri - Diziye Katkı Özel Ödülü, Poyraz Karayel
2017 Yeditepe Üniversitesi 5.Dilek Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Poyraz Karayel
2017 Sevgililer Günü'nün Sembol Çifti Anketi Ödülleri - Yılın Sembol Çifti (Burçin&İlker), Poyraz Karayel
2017 Poltio.com Tv Anketi Ödülleri - En Yakıştırılan Çift (Burçin&İlker), Poyraz Karayel

Görev Aldığı Yapımlar

Burçin Terzioğlu Fotoğrafları

Burçin Terzioğlu Haberleri