Burcu Biricik

Burcu Biricik

Burcu Biricik
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.5.1989

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk oyuncu.

2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasında Akdeniz Kraliçesi seçildi. Lise yıllarında katıldığı Tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar veren Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlarken, aynı zamanda da Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Biricik, oyunculuk kariyerine Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda stajyer kadroda yer alarak başladı. Burada İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım ve Yedi Kocalı Hürmüz gibi çeşitli oyunlarda rol aldı.

2007 yılında Show TV'de yayımlanan Maçolar dizisindeki yan rolüyle televizyonda ilk kez yer aldı. Daha sonra Toprağın Günlüğü kısa filmi. çeken Biricik, Kanal D'de 2011 yılında yayımlanan Artiz Mektebi adlı oyunculuk yarışmasına katıldı ve burada birinciliği Alican Aytekin ile paylaştı. Daha sonra Muhteşem Yüzyıl ve Ustura Kemal dizilerinde küçük roller aldı. Show TV'de yayımlanan Düşman Kardeşler dizisindeki Derya adlı Trakyalı bir kızı canlandırdı. Oyuncu, TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev dizisinde Seda karakterini canlandırmış ve çeşitli reklâm filmlerinde oynamıştır. Biricik 2014 yılında Kanal D'de başlayan Şeref Meselesi dizisinde Kübra karakterini canlandırdı. 2016 yılından beri Emre Yetkin'le evlidir.

Filmografi

2018 Çiçero
2018 Her Şey Seninle Güzel
2016 Çok Uzak Fazla Yakın
2014 Bana Masal Anlatma
2013 İnanç Odası
2013 Kedi Özledi

Televizyon

2018 8. Gün
2017 Hayat Şarkısı
2014 Şeref Meselesi
2014 Beni Böyle Sev
2012 Düşman Kardeşler
2012 Muhteşem Yüzyıl
2006 Maçolar

Görev Aldığı Yapımlar

Burcu Biricik Fotoğrafları

Burcu Biricik Haberleri