Burcu Biricik

Burcu Biricik

Burcu Biricik
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.05.1989

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk oyuncu.

2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasında Akdeniz Kraliçesi seçildi. Lise yıllarında katıldığı Tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar veren Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlarken, aynı zamanda da Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Biricik, oyunculuk kariyerine Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda stajyer kadroda yer alarak başladı. Burada İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım ve Yedi Kocalı Hürmüz gibi çeşitli oyunlarda rol aldı.

2007 yılında Show TV'de yayımlanan Maçolar dizisindeki yan rolüyle televizyonda ilk kez yer aldı. Daha sonra Toprağın Günlüğü kısa filmi. çeken Biricik, Kanal D'de 2011 yılında yayımlanan Artiz Mektebi adlı oyunculuk yarışmasına katıldı ve burada birinciliği Alican Aytekin ile paylaştı. Daha sonra Muhteşem Yüzyıl ve Ustura Kemal dizilerinde küçük roller aldı. Show TV'de yayımlanan Düşman Kardeşler dizisindeki Derya adlı Trakyalı bir kızı canlandırdı. Oyuncu, TRT 1'de yayımlanan Beni Böyle Sev dizisinde Seda karakterini canlandırmış ve çeşitli reklâm filmlerinde oynamıştır. Biricik 2014 yılında Kanal D'de başlayan Şeref Meselesi dizisinde Kübra karakterini canlandırdı. 2016 yılından beri Emre Yetkin'le evlidir.

Filmografi

2020 İnsanlar İkiye Ayrılır
2018 Çiçero
2018 Her Şey Seninle Güzel
2016 Çok Uzak Fazla Yakın
2014 Bana Masal Anlatma
2013 İnanç Odası
2013 Kedi Özledi
2007 Çılgın Dersane
2006 Toprağın Günlüğü (Kısa Film)

Televizyon

2021 Fatma
2021 Camdaki Kız
2021 Kırmızı Oda
2019 Kuzgun
2018 8. Gün (Mini Dizi)
2017 Hayat Şarkısı
2015 Şeref Meselesi
2015 Ulan İstanbul
2013 Beni Böyle Sev
2012 Düşman Kardeşler (Mini Dizi)
2012 Muhteşem Yüzyıl
2012 Ustura Kemal (Mini Dizi)
2007 Maçolar
2006 Ümit Milli

Görev Aldığı Yapımlar

Burcu Biricik Fotoğrafları

Burcu Biricik Haberleri