Burhan Öçal

Burhan Öçal

Burhan Öçal
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.4.1959

Doğum Yeri: Kırklareli, Türkiye

Türk müzisyen ve oyuncu.

Müzisyen bir aileden gelmenin de etkisiyle küçük yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. Müzik yaşamını 1983 yılında taşındığı İsviçre'de sürdürmektedir. Çalışmalarında Klasik Türk Müziği'nin yanısıra, Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki saray müziği ve halk müziğinden etkiler bulunan Burhan Öçal'ın çaldığı enstrümanlar da tıpkı müziği gibi çeşitlilik göstermekte. Darbuka, kös ve her tür perküsyon enstrümanının yanısıra, divan-saz, tanbur ve ud gibi telli Türk çalgılarının da ustası olan sanatçı, çoğu kez özgün müziğine güçlü sesi ile eşlik etmektedir.

Müzisyenlikte bir dünya markası olan sanatçı 2005 yılında O Şimdi Mahkum filminde rol alarak oyunculukta da başarılı olduğunu kanıtladı. Bu filmdeki başarısının ardından birçok dizi ve sinema filmlerinde de rol aldı.

Filmografi

2018 Yuvaya Dönüş
2016 Propaganda 2
2015 Hesapta Aşk
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı - Afrika
2008 Dinle Neyden
2007 O Kadın
2005 O Şimdi Mahkum

Televizyon

2011 Şüphe
2009 Yeni Baştan
2006 Maçolar

Görev Aldığı Yapımlar

Burhan Öçal Fotoğrafları

Burhan Öçal Haberleri

Portreler