Büşra Pekin

Büşra Pekin

Büşra Pekin
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 30.6.1982

Doğum Yeri: Suudi Arabistan

Türk oyuncu ve senarist.

Tam adı Elif Büşra Pekin'dir. 1982 yılında Suudi Arabistan'da doğdu. Aslen İzmirlidir. Yaşar Neng Koleji'nde okuyan Buşra Pekin, lise eğitimini Arkansas Lake Side High School'da tamamladı. İzmir'e dönerek, 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi G.S. F. Tiyatro/Oyunculuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra, B.K.M. Mutfak Oyuncuları'na katıldı. En sevilen tiplemelerinden biri de 'Havuçlu Anne'dir. 2010'da, Neşeli Hayat filmindeki rolüyle sinema yazarları derneğinin düzenlediği ödül töreninde SİYAD en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştır.

Filmografi

2019 Fırıncının Karısı
2017 Tatlım Tatlım
2017 Kolonya Cumhuriyeti
2016 Benim Adım Feridun
2015 Nadide Hayat
2014 İtirazım Var
2014 Hadi İnşallah
2014 Mucize
2013 Mutlu Aile Defteri
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2010 Gişe Memuru
2009 Neşeli Hayat
2007 Kutsal Damacana

Televizyon

2017 Familya
2016 Buyur Bi de Burdan Bak (TV Programı)
2015 Komedi Türkiye (TV Programı)
2014 Kim O (TV Programı)
2014 Kardeş Payı
2012 Annem Uyurken
2012 İşler Güçler
2011 Muhteşem Yüzyıl
2011 Aşağı Yukarı Yemişlililer
2010 Geniş Aile
2008 Sınıf
2008 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2006 Bir Demet Tiyatro
2006 Fırtına
2003 Hayat Bilgisi
2002 En Son Babalar Duyar

Senaryo

2011 Aşağı Yukarı Yemişlililer
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar

Ödüller

2010 15.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Neşeli Hayat
2010 42.Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Neşeli Hayat

Görev Aldığı Yapımlar

Büşra Pekin Fotoğrafları

Büşra Pekin Haberleri