Byung-hun Lee

Byung-hun Lee

Byung-hun Lee
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.7.1970

Doğum Yeri: Seul, Güney Kore

Güney Koreli müzisyen ve oyuncu.

Hanyang Üniversitesi'nde Fransızca eğitimi aldı. İlk televizyon çıkışını 1991 yılında yaptı. Lee, ünlü bir sinema yıldızı olduktan sonra da televizyonda yer almaya devam etti. Onlarca dizide ve Kore'nin ünlü filmlerinde başrol oynadı. Ayrıca yine Güney Kore'de onlarca ödüle layık görüldü. Uzun bir süre yakışıklılığı sayesinde beyaz perdede kendine şans bulabildiği düşünülen Lee oyunculuktaki rüştünü JSA ve özellikle Bungee Jumping of Their Own'daki performansıyla ispatladı. A Bittersweet Life filmi 2005 Cannes Film Festivali'nde diğer rakiplerinin arasından seçilerek Official Selection bölümünde yayınlandığında Lee de ilk kırmızı halı deneyimini yaşamış oldu. Ayrıca Lee, Oscar ödülü sunan ilk Güney Koreli aktör olmuştur.

Filmografi

2017 Single Rider
2017 Namhansanseong Fortress
2017 My World Only
2016 Misconduct
2016 The Age of Shadows
2016 The Magnificent Seven
2016 Master
2015 Terminator Genisys
2015 Memories of the Sword
2015 Inside Men
2013 G.I. Joe: Retaliation
2013 RED 2
2012 Masquerade
2010 The Influence
2010 Iris: The Movie
2010 I Saw the Devil
2009 I Come with the Rain
2009 G.I. Joe: The Rise of Cobra
2008 The Good, the Bad, the Weird
2007 Hero
2006 Once in a Summer
2005 A Bittersweet Life
2004 Everybody Has Secrets
2004 Three Extremes - segment 'Cut' (Kısa Film)
2002 My Beautiful Girl, Mari (Seslendirme)
2002 Addicted
2001 Bungee Jumping of Their Own
2000 Joint Security Area
1999 The Harmonium in My Memory
1997 Elegy of the Earth
1996 Kill the Love
1995 Who Drives Me Crazy
1995 Runaway

Televizyon

2011 Diplomat Kosaku Kuroda
2009 Iris
2003 All In
2001 Road
2001 Beautiful Days
1999 Happy Together
1999 Love Story - Story 1: Sunflower
1999 Sally is Back
1998 White Nights 3.98
1997 Beautiful My Lady
1997 I Do
1995 Asphalt Man
1995 Son of Wind
1994 The Fragrance of Love
1993 The Sorrow of the Survivor
1993 Police
1992 Days of Sunshine
1992 Dawn
1992 Tomorrow Love
1991 Asphalt My Hometown
1991 Family
1991 Flower That Never Wilt

Görev Aldığı Yapımlar

Byung-hun Lee Fotoğrafları

Byung-hun Lee Haberleri