Çağan Irmak

Çağan Irmak

Çağan Irmak
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.4.1970

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk yönetmen ve senaryo yazarı.

Biyografi

4 Nisan 1970 tarihinde İzmir'de doğdu. Çocukluğu Seferihisar'da geçti. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümünden mezun oldu.

Asmalı Konak adlı televizyon dizisiyle ismini bütün Türkiye'ye duyurdu. Sonra hem 1980'li yılların karışık, gergin ve politik halini, hem 2000'li yıllardaki bir sonraki kuşağın yaşadıklarını anlatan Çemberimde Gül Oya dizisini yazdı ve yönetti.

Bana Şans Dile, Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, Issız Adam, Karanlıktakiler, Prensesin Uykusu, Dedemin İnsanları, Tamam mıyız?, Unutursam Fısılda ve Nadide Hayat adındaki on bir uzun metrajlı sinema filmi ve Çilekli Pasta adlı tv filmi bulunmak üzere, ödüllü kısa filmleri de bulunmaktadır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Çocuklar Sana Emanet
2016 Benim Adım Feridun
2015 Nadide Hayat 
2014 Unutursam Fısılda 
2013 Tamam mıyız? 
2011 Dedemin İnsanları 
2010 Prensesin Uykusu 
2009 Karanlıktakiler 
2008 Düşlerimde Atatürk (Kısa Film)
2008 Issız Adam 
2007 Ulak 
2005 Babam ve Oğlum 
2003 Mustafa Hakkında Herşey 
2001 Bana Şans Dile 
2000 Çilekli Pasta 
1998 Bana Old and Wise'ı Çal (Kısa Film)

Televizyon

2018 Gülizar
2013 Çalıkuşu
2011 Keşanlı Ali Destanı
2008 Yol Arkadaşım
2006 Kabuslar Evi: Takip (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Son Dans (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Hayal-i Cihan (TV Filmi)
2004 Çemberimde Gül Oya
2002 Asmalı Konak
2001 Şaşıfelek Çıkmazı 
1998 Günaydın İstanbul Kardeş
1998 Mahallenin Muhtarları

Senarist Olarak

2018 Çocuklar Sana Emanet
2016 Benim Adım Feridun
2015 Nadide Hayat
2014 Unutursam Fısılda
2013 Tamam mıyız?
2011 Dedemin İnsanları
2010 Prensesin Uykusu 
2009 Karanlıktakiler 
2008 Düşlerimde Atatürk (Kısa Film)
2008 Issız Adam 
2007 Ulak 
2005 Babam ve Oğlum 
2003 Mustafa Hakkında Herşey 
2001 Bana Şans Dile 
2000 Çilekli Pasta 
1998 Bana Old and Wise'ı Çal (Kısa Film)

Televizyon

2018 Gülizar
2008 Yol Arkadaşım
2006 Kabuslar Evi: Çizgisiz Zamanlar (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Çarşamba Karısı (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Uyurgezerler (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Takip (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Son Dans (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Seni Beklerken (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Hayal-i Cihan (TV Filmi)
2006 Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen (TV Filmi)
2005 Yolculuk (TV Filmi)
2004 Çemberimde Gül Oya
2002 Asmalı Konak
2001 Pencereden Kar Geliyor (TV Filmi)
2001 Şaşıfelek Çıkmazı
2000 Bir Aşk Hikayesi (TV Filmi)
1998 Günaydın İstanbul Kardeş
1998 Karanlıkta Biri Var (TV Filmi)

Yapımcı Olarak

1998 Bana Old and Wise'ı Çal (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2015 Nadide Hayat (Seslendirme)
2006 Barda
2004 Gece 11:45
2000 Çilekli Pasta
2000 Gece Martıları (Kısa Film)
1998 Bana Old and Wise'ı Çal (Kısa Film)

Televizyon

2000 Beni Unutma
1996 Şaşıfelek Çıkmazı 
1994 Manisa Tarzanı
1992 Mahallenin Muhtarları

Eser

2006 İade-i Ziyaret (Kısa Film)

Klipleri

2015 Sertab Erener - Kız Leyla
2007 Zerrin Özer - Ama Bazen
2007 Zerrin Özer - Ömür Geçiyor
2003 Gülriz Sururi - Kabare

Ödülleri

2009 13. Rhode Island Film Festivali - En İyi Film, Issız Adam
2008 27. İstanbul Film Festivali - Halk Jürisi Ödülü, Ulak
2008 15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - Halk Jürisi Ödülü, Ulak
2008 3. Uluslararası Dadaş Film Festivali - En İyi Senaryo, Ulak
2006 11. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - Halk Jürisi Ödülü, Babam ve Oğlum
2006 25. İstanbul Film Festivali - Halk Jürisi Ödülü, Babam ve Oğlum
2005 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yönetmen, Babam ve Oğlum
2005 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri - En İyi Film, Babam ve Oğlum
2005 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri - Mahmut Tali Öngören - En İyi Senaryo, Babam ve Oğlum
2005 1. Beyaz İnci TV Ödülleri - En İyi Yönetmen, Dram, Çemberimde Gül Oya
2004 41. Antalya Film Şenliği - Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Mustafa Hakkında Herşey
1998 19. İFSAK Kısa Film Yarışması - Birincilik Ödülü, Bana Old and Wise'ı Çal

Görev Aldığı Yapımlar

Çağan Irmak Fotoğrafları

Çağan Irmak İle İlgili Haberler