Çağla Zencirci

Çağla Zencirci

Çağla Zencirci
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 23.1.1976

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk yapımcı, senarist ve yönetmen.

1976 yılında Ankara’da doğdu. Dört yıl Fransız Büyükelçiliği’nde çalıştıktan sonra belgesel çekmek amacıyla Orta Doğu yolculuğuna çıktı. Bu yolculukla ortaya çıkan belgeseller sayesinde Fransa'ya taşınde ve kariyerine burada başladı.

Guillaume Giovanetti ile birlikte, Berlinale, Locarno, Rotterdam da dahil olmak üzere 200’den fazla festivale seçilen ve 40 ödül kazanan kısa filmler yaptılar. İlk uzun metrajlı filmleri Noor’u (2012) Pakistan’da çektiler. Toronto’da ilk gösterimi yapılan ikinci uzun metrajlı filmleri Ningen’i (2013) Japonya’da gerçekleştirdiler. Son filmleri Sibel ilk kez Locarno’da gösterildi ve ödüller aldı.

Filmografi

Yönetmen

2018 Sibel
2013 Ningen
2012 Noor
2012 Camera Obscura (Belgesel)
2009 Six (Kısa Film)
2008 Ata (Kısa Film)
2007 Shanty Garden Town (Kısa Film)
2006 Carnegami (Kısa Film)
2005 Retrouver Bam (Belgesel)
2004 Une route de la soie (Kısa Belgesel)

Senaryo

2018 Sibel
2013 Ningen
2012 Noor
2009 Six (Kısa Film)
2008 Ata (Kısa Film)
2007 Shanty Garden Town (Kısa Film)
2006 Carnegami (Kısa Film)
2005 Retrouver Bam (Belgesel)
2004 Une route de la soie (Kısa Belgesel)

Yapımcı

2013 Ningen

Görev Aldığı Yapımlar

  • Sibel, 2018, Yönetmen, Senarist
  • Ningen, 2013, Yönetmen, Senarist

Çağla Zencirci Fotoğrafları

Çağla Zencirci Haberleri

Portreler