Çağlar Ertuğrul

Çağlar Ertuğrul

Çağlar Ertuğrul
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.11.1987

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

İzmir'de dünyaya gelen oyuncu, 2005 yılında Bornova Anadolu Lisesi'nden, 2011 yılında ise Koç Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında çeşitli oyunlarda (Romeo ile Juliet, Yobaz, Kaos Teorileri) sahne alan Ertuğrul, son senesinde Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde eğitim gördükten bir sene sonra 3 MOTA Sanat Atölyesi'nde modern oyunculuk dersleri almaya başlamıştır. Akıcı bir İngilizce'ye sahip olan oyuncu, iyi derecede de Almanca'ya sahiptir.

Kariyeri

13 Nisan 2009 tarihinde ilk kez Koç Üniversitesi'nde 'Romeolar ve Julietler' adlı bir oyunda oynayarak sahne almıştır. Ardından çeşitli oyunlarda sahneye çıkmıştır. Kendisine ait bir Youtube kanalı vardır ve buradan çeşitli komedi tarzında eğlenceli videolar paylaşmaktadır.

35 buçuk sanat evinde eğitim gördü. Bir süre sonra reklamlarda yer almaya başladı. Ardından 2012 yılında Alper Çağlar'ın yönetmenliğini yaptığı Dağ filminde rol aldı ve ününü artırdı. Bunun üstüne Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Benim İçin Üzülme dizisinde yer aldı. Bu çalışmaların ardından Kurt Seyit ve Şura ve Boynu Bükükler adlı dizilerde de yer aldı.

Filmografi

2018 Yanımda Kal
2018 Ailecek Şaşkınız
2016 Biz Size Döneriz
2016 Dağ-2
2015 Bana Masal Anlatma
2012 Dağ

Televizyon

2017 Fazilet Hanım ve Kızları
2015 Medcezir
2014 Beyaz Karanfil
2014 Kurt Seyit ve Şura
2014 Boynu Bükükler
2012 Benim İçin Üzülme

Tiyatro oyunları

Romeo ve Juliet
Yobaz
Kaos Teorileri
Leş

Görev Aldığı Yapımlar

Çağlar Ertuğrul Fotoğrafları

Çağlar Ertuğrul Haberleri