Cahit Kaşıkçılar

Cahit Kaşıkçılar

Cahit Kaşıkçılar
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 11.10.1957

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu. 

1993 yılında yayınlanan Gerçek Kesit dizisi ile tanınmıştır. 'Sarı Bıyık' veya 'Herkesin Tanıdığı ama Adını Bilmediği Adam' olarak da bilinir.

80'li yıllarda Bursa'da İncirli Caddesi'nde VHS kaset kiralayan dükkân işletmiş, ayrıca düğünlerde kameramanlık yapmıştır. 90'ların başında da Komedi Dans Üçlüsüne benzer bir grup kurmuş, bu grupla düğünlerde çeşitli gösteriler yapmıştır.

Oyunculuk kariyerine ilk olarak 1993 yılında Flash TV tarafından Bursa'da çekimleri yapılan Gerçek Kesit dizisi ile başladı. Bıyığı sebebiyle Sarı Bıyık lakabını aldı. Ayrıca bu dizinin senaryo yazarlığını ve bazı bölümlerinin yönetmenliğini de yapmıştır. Çeşitli gösterilerde şovmen olarak görev yapan Cahit Kaşıkçılar, oyunculuk ve tiyatroculuk kariyerine halen devam etmektedir.

Filmografi

2018 Cin-i Ayet
2018 Gerçek Kesit: Manyak (Ayrıca Senarist)
2014 Piyasadan Büyük Alacağımız Var
2010 Aşk-ı Memur (Kısa Film)
2010 Adı Aşk Bu Eziyetin
2009 Kanal-İ-zasyon
2008 Aşk Tutulması
2002 Abdülhamit Düşerken

Televizyon

2017 Arka Sokaklar
2016 Bünyamin
2013 Herşey Yolunda Merkez
2012 Aşkın Halleri
2011 Leyla ile Mecnun
2010 Akasya Durağı
2009 Sıkı Dostlar
2007 Yemin
2006 Sev Kardeşim
2006 Acı Hayat
2005 Yanık Koza
2005 Dikkat Şahan Çıkabilir
2005 Belalı Baldız
2005 Aşk Oyunu
2004 Kapkaç (TV Filmi)
2004 Kadın İsterse
2004 Düşman Kızı (TV Filmi)
2004 Cennet Mahallesi
2003 Hayat Bilgisi
2003 Aşk Olsun
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Kınalı Kar
2002 En Son Babalar Duyar
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Tatlı Hayat
1996 Gurbetçiler
1995 Çiçek Taksi
1993 Gerçek Kesit (Ayrıca Senarist)

Görev Aldığı Yapımlar

Cahit Kaşıkçılar Fotoğrafları

Cahit Kaşıkçılar Haberleri

Portreler