Caner Cindoruk

Caner Cindoruk

Caner Cindoruk
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.4.1980

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Hayatı ve kariyeri

Caner Cindoruk, 17 Nisan 1980 yılında, Adana'da dünyaya geldi. Annesi Müşerref, babası ise iki kez Orhan Kemal Öykü Ödüllü öykü yazarı Zafer Doruk’tur. Münir Can Cindoruk ve Taner Cindoruk adında iki kardeşi de oyuncu olan Cindoruk, ailesinin de etkisiyle tiyatroya yöneldi. Amcası Erdal Cindoruk da tiyatro oyuncusudur. Cindoruk'un çocukluk yılları kuliste geçti. Ortaokulda, lisede, üniversite yıllarında sergilenen oyunlarında kendine hep bir sahne buldu. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. İlk profesyonel rolüyse Fehim Paşa Konağı'ndaki Yusuf karakteri oldu. 1997 yılında Adana Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu ile beraber ilk profesyonel tiyatro oyununa çıktı. On yıl boyunca Seyhan Belediye ve Adana Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev aldı.

2006 yılında dört çocukluk arkadaşıyla İstanbul’a geldi. 2006 yılında, Beynelmilel filmi ile birlikte sinema kariyerine başladı; bu filmde Özgü Namal ile birlikte rol aldı. 2008 yılında ise Kelebek filminde rol aldı. 2007 yılında, Kara Güneş adlı diziyle birlikte televizyon dizilerinde görülmeye başlayan Cindoruk, 2008 yılında Geç Gelen Bahar ve Yaprak Dökümü dizilerinde rol aldı. Yaprak Dökümü'nde canlandırdığı Doktor Nazmi karakteri büyük ilgi gördü. Caner Cindoruk, 2009 yazında başlayan ve Orhan Kemal'in aynı adı taşıyan unutulmaz eserinden uyarlanan Hanımın Çiftliği adlı dizide Kemal rolünü canlandırdı, dizideki rol arkadaşları Mehmet Aslantuğ ve Özgü Namal'dır.

2012 yılında Ebru Özkan ile birlikte rol aldığı Pandaların Hikayesi adlı tiyatro oyununda oynadı. 2012 yılında yönetmen Bahman Gobadi’nin Gergedan Mevsimi filminde Yılmaz Erdoğan, Beren Saat ve Monica Bellucci’yle oynadı. 2013 yılında Uğur Yücel, Gökçe Bahadır gibi ünlü isimlerle Aramızda Kalsın adlı dizide başrol oynadı. 2014 yılında yönetmenliğini Nesli Çölgeçen’in yaptığı Çalsın Sazlar adlı sinema filminde başrolleri Belçim Bilgin ve Engin Hepileri ile birlikte paylaştı.

2015 yılında Iraklı yönetmen Hiner Saleem'in çektiği ve başrollerde Tuba Büyüküstün, Hazar Ergüçlü, İnanç Konukçu, Devrim Yakut ve Canan Ergüder'le birlikte Dar Elbise adlı sinema filminde oynadı.

Caner Cindoruk, yapımcılığını Türker İnanoğlu’nun yaptığı, başrolleri Nükhet Duru, Pelin Akil, Cezmi Baskın ve Kayhan Yıldızoğlu gibi ünlü isimlerle birlikte paylaştığı İstanbulname adlı müzikalde Tulumbacı Eğrikapılı Ali rolünü canlandırmıştır.

2016 yılında yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı Kor adlı sinema filminde Aslıhan Gürbüz ve Taner Birsel ile başrolleri paylaşan Caner Cindoruk başarılı oyunculuğuyla sinema eleştirmenlerinden tam not aldı. Cindoruk, yine 2016 yılında Gizem Karaca ile başrolleri paylaştığı İstanbul Sokakları adlı dizide yer aldı.

Filmografisi

2016 Kor
2016 Dar Elbise
2014 Çalsın Sazlar
2012 Elveda Katya
2012 Gergedan Mevsimi
2012 Yabancı
2008 Geç Gelen Bahar
2008 Kelebek
2006 Beynelmilel

Televizyon

2016 İstanbul Sokakları
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem
2013 Ateş Altında Aşk
2013 Aramızda Kalsın
2011 Firar
2009 Hanımın Çiftliği
2008 Yaprak Dökümü
2007 Kara Güneş

Tiyatro Oyunları

2016 Köpek, Kadın, Erkek
2012 Pandaların Hikâyesi
2011 Titanik Orkestrası
2010 Uçurtmanın Kuyruğu
2006 Komşu Köyün Delisi
2006 Hayvan Çiftliği
2005 Suçlular Çağı Suçsuzlar Çağı
2004 Yeşil Papağan Limited
2002 Soyut Padişah
2002 Kaktüs Kumpanya
2001 Yalancı Aranıyor
2000 Ada
1999 Kuğular Şarkı Söylemez
1998 Fehim Paşa Konağı

Yönettiği Tiyatro Oyunları

2006 Hayvan Çiftliği
2005 Suçlular Çağı Suçsuzlar Çağı
2000 Ada
1999 Kuğular Şarkı Söylemez

Müzikaller

2016 İstanbulname

Görev Aldığı Yapımlar

Caner Cindoruk Fotoğrafları

Caner Cindoruk İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler