Carey Mulligan

Carey Mulligan

Carey Mulligan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.5.1985

Doğum Yeri: London, İngiltere

İngiliz oyuncu.

2005 yapımı Aşk ve Gurur filmindeki Kitty Bennet rolüyle tanındıktan sonra, İngiliz televizyonlarında yer alan Doctor Who, Bleak House ve Northanger Abbey gibi dizilerde rol almıştır.

Asıl ününü An Education (2009) filmindeki Jenny rolü ile kazanmıştır. Bu filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında BAFTA ve Akademi ödüllerini kazanmıştır.

Filmografi

2018 Wildlife
2017 Mudbound
2015 Far from the Madding Crowd
2015 Suffragette
2013 The Great Gatsby
2013 Inside Llewyn Davis
2011 Drive
2011 Shame
2010 Never Let Me Go
2010 Wall Street: Money Never Sleeps
2009 The Greatest
2009 Brothers
2009 Public Enemies
2009 An Education
2007 And When Did You Last See Your Father?
2005 Pride & Prejudice

Televizyon

2018 Collateral (Mini Dizi)
2014 The Spoils of Babylon (Mini Dizi – Seslendirme)
2007 Waking the Dead
2007 Northanger Abbey (TV Filmi)
2007 My Boy Jack (TV Filmi)
2007 Doctor Who
2006 The Amazing Mrs Pritchard
2006 Agatha Christie's Marple: The Sittaford Mystery (TV Filmi)
2006 Trial & Retribution X: Sins of the Father
2005 Bleak House

Tiyatro

2015 Skylight
2014 Skylight
2011 Through a Glass Darkly
2011 Atlantic Theatre Company
2008 The Seagull
2008 Walter Kerr Theatre
2007 The Seagull
2005 The Hypochondriac
2004 Forty Winks

Diskografi

2015 Far from the Madding Crowd
2013 Inside Llewyn Davis (soundtrack)
2010 Belle and Sebastian Write About Love

Görev Aldığı Yapımlar

Carey Mulligan Fotoğrafları

Carey Mulligan Haberleri