Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.8.1967

Doğum Yeri: Vancouver, Kanada

Kanada doğumlu oyuncu.

Pasedena Dramatik Sanatlar Akademisinde oyunculuk eğitimi aldı.

17 yaşında evlenip 19 yaşında iki çocuk sahibi olan annesi ona hayal etmeyi öğretti. Moss, 11 yaşında Vancouver çocuk müzikal tiyatrosuna girdi ve tüm Avrupa'yı kapsayan turlarda oynadı.
Önceki işleri: 1985 yılında Toronto'ya giderek modelliğe başladı ve Japonya'dan İspanya'ya kadar birçok ülkede modellik yaptı.

1991 yılında İspanya'da modellik yaparken Barcelona'da çekilen bir NBC dizisi olan 'Dark Justice'de bir rol aldı. Daha sonra çekimler Los Angeles'a kaydırıldı ve Moss da oyunculuğa adım atmış oldu.

'Dark Justice'den sonra 'Baywatch' ve 'Silk Stalkings' gibi dizilerde bir süre rol aldı. Kaderin bir cilvesi olarak bu yıllarda 'The Matrix' adlı ilerde oynayacağı sinema filmiyle hiçbir benzerliği olmayan bir TV dizisinde de oynadı.

Carrie-Anne Moss, Matrix'in yönetmenleri Larry ve Andy Wachowski'yi sadece güzel olmayıp aynı zamanda yetenekli olduğuna inandırmak için tam 6 defa deneme çekimine alındı. Sonunda çok büyük başarı kazanan film, onu aranan bir yıldız haline getirdi.

Paten kaymaktan ve bisiklete binmekten hoşlanıyor. Ayrıca karate ve aerobiğin karışımı olan 'karobiks' yapıyor.

Biliyor musunuz?: Annesi kızına bir isim ararken, 1967 yılında büyük bir hit olan Hollies grubunun 'Carrie-Anne' şarkısından esinlenerek kızına bu ismi vermeye karar verdi.
Söz: 'Oyunculuğun %99'unun kendine güvenden ibaret olduğunu düşünüyorum.'

1999'ta oyuncu Steve Roy ile evlendi. Beverly Hills'teki evlerinde yaşıyorlar. Sherman Blue adlı bir köpeği ve Rudy adlı bir kedisi var.

Filmografi
Disturbia (2007)
Matrix Revolutions, The (2003)
Suspect Zero (2003
Matrix Reloaded, The (2003)
Chocolat  2000
Memento  2000
The Crew  2000
Red Planet  2000
The Matrix  1999
New Blood  1999
Secret Life of Algernon  1997
Lethal Tender  1997
Sabotage  1996
Terrified  1995
The Soft Kill 1994
Flashfire  1993

Görev Aldığı Yapımlar

Carrie-Anne Moss Fotoğrafları

Carrie-Anne Moss Haberleri

Portreler


Vizyondakiler