Carrie Fisher

Carrie Fisher

Carrie Fisher
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 21.10.1956

Ölüm Tarihi: 27.12.2016

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li aktris, senarist ve yazar. Tam adı Carrie Frances Fisher'dir. Şarkıcı Eddie Fisher ve sinema oyuncusu Debbie Reynolds'un kızıdır.

Kariyer

Central School of Spench and Drama okulunda 18 ay eğitim gördü. İlk filmi Shampoo'da (1975) Warren Beatty ve Julie Christie ile rol aldı. Ardından 1977 yılında George Lucas'ın klasikleşmiş efsane bilim-kurgu serisi Star Wars'ın orijinal üçlemesi A New Hope, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi'da ve The Force Awakens'da Prenses Leia Organa|General Leia Organa karakterini canlandırarak kariyerindeki en büyük rolünü üstlendi. Bu rol ile dünya çapında tanınan bir oyuncu oldu.

Bu filmden sonra Dan Aykroyd ve John Belushi oynadığı John Landis'in yönettiği 1980 tarihli Cazcı Kardeşler-'Blues Brothers' filminde oynadı.

1986 yılında Hannah ve Kızkardeşleri filminde boy gösterdi. The Burbs adlı filmde Tom Hanks ile beraber oynadı.

1990'da Meryl Streep, Shirley McLaine ve Dennis Quaid'ın oynadığı Postcards from the Edge adlı filmin senaryosunu yazdı.

Müzisyen Paul Simon ile sadece bir yıl evli kaldı.

23 Aralık 2016'da Londra'dan Los Angeles'a yolculuk yaptığı uçuşta ciddi bir kalp krizi geçirerek, California'da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan sanatçı tedavilere yanıt vermeyerek 27 Aralık 2016 saat 20.55'de 60 yaşındayken hayata veda etmiştir.

Filmografi

2017 Star Wars: The Last Jedi
2016 Bright Lights (Belgesel)
2016 Rogue One
2015 Star Wars: The Force Awakens
2014 Maps to the Stars
2010 Wishful Drinking (Belgesel)
2009 Fanboys
2009 White Lightnin'
2009 Sorority Row
2008 The Women
2007 Suffering Man's Charity
2007 Cougar Club
2005 Undiscovered
2004 Stateside
2003 Charlie's Angels: Full Throttle
2003 Wonderland
2002 A Midsummer Night's Rave
2001 Heartbreakers
2001 Jay and Silent Bob Strike Back
2000 Scream 3
2000 Lisa Picard Is Famous
1998 İmparatorun Yeni Giysileri (Seslendirme)
1997 Austin Powers: International Man of Mystery
1992 This Is My Life
1991 dropp Dead Fred
1991 Soapdish
1991 Hook
1990 Sweet Revenge
1990 Sibling Rivalry
1989 The 'Burbs
1989 Loverboy
1989 She's Back
1989 When Harry Met Sally...
1988 Appointment with Death
1987 Amazon Women on the Moon
1987 The Time Guardian
1986 Hannah and Her Sisters
1986 Hollywood Vice Squad
1985 The Man with One Red Shoe
1984 Garbo Talks
1983 Return of the Jedi
1981 Under the Rainbow
1980 The Empire Strikes Back
1980 The Blues Brothers
1977 Star Wars
1975 Shampoo

Televizyon

2016 8 Out of 10 Cats
2015 Catastrophe
2014 The Big Bang Theory
2014 Legit
2014 Girlfriends' Guide to Divorce
2012 Comedy Central Roast of Roseanne
2012 It's Christmas, Carol! (TV Filmi)
2010 Wright vs. Wrong (TV Filmi)
2010 Entourage
2009 Celebrity Ghost Stories
2008 Robot Chicken: Star Wars Episode II (Seslendirme)
2008 Bring Back ... Star Wars (Belgesel)
2007 Odd Job Jack
2007 Weeds
2007 On the Lot
2007 Side Order of Life
2007 30 Rock
2005 Smallville
2005 Romancing the Bride (TV Filmi)
2005 Family Guy (Seslendirme)
2004 Jack & Bobby
2003 Good Morning, Miami
2002 A Nero Wolfe Mystery
2001 These Old Broads (TV Filmi – Senarist ve yapımcı)
2000 Sex and the City
1998 Dr. Katz, Professional Therapist (Seslendirme)
1997 Gun
1997 Roseanne
1995 Present Tense, Past Perfect (Kısa Film)
1995 Frasier (Seslendirme)
1995 Ellen
1993 The Young Indiana Jones Chronicles
1989 Two Daddies (TV Filmi – Seslendirme)
1989 Trying Times
1987 Amazing Stories
1986 Liberty (TV Filmi)
1986 Sunday Drive (TV Filmi)
1985 From Here to Maternity (Kısa Film)
1985 George Burns Comedy Week
1985 Happily Ever After (TV Filmi – Seslendirme)
1984 Faerie Tale Theatre
1984 Frankenstein (TV Filmi)
1982 Laverne & Shirley
1978 Ringo (TV Filmi)
1978 Leave Yesterday Behind (TV Filmi)
1978 Saturday Night Live
1978 Star Wars Holiday Special
1977 Come Back, Little Sheba (TV Filmi)
1969 Debbie Reynolds and the Sound of Children (TV Filmi)

Video Oyunları

2016 Lego Star Wars: The Force Awakens
2012 Dishonored

Görev Aldığı Yapımlar

Carrie Fisher Fotoğrafları

Carrie Fisher İle İlgili Haberler