Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.10.1943

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız oyuncu.

Tam adı Catherine Fabienne Dorléac'tır. Roman Polanski ve Luis Buñuel'in filmlerinde canlandırdığı soğuk sarışın karakterleri ile ünlenen Deneuve, zamanla Fransız sinemasının en tanınmış oyuncularından biri haline gelmiştir. 1957 yılında oynadığı “Kolızlar / Les Collegiennes”den 2020 yılında vizyona girecek olan Terrible Jungle filmine kadar 135 yapımda rol aldı.

1967 yılı yapımı Belle de jour ve en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adayı olduğu 1992 yılı yapımı Indochine filmleriyle tanınmıştır. 2015 yılında Antayla Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi olmuştur.

Filmografi

2020 Terrible jungle
2019 Hakikat
2019 L'adieu à la nuit
2019 Fête de famille
2018 Mauvaises herbes
2018 La dernière folie de Claire Darling
2017 Tout nous sépare
2017 Naissance d'une étoile (Kısa Film)
2017 İki Kadın
2017 Bonne pomme
2017 Belle à croquer (Kısa Film)
2016 Le cancre
2015 Yeni Ahit
2015 La tête haute
2014 L'homme qu'on aimait trop
2014 Dans la cour
2014 3 coeurs
2013 Elle s'en va
2012 O Theos agapaei to haviari
2012 Linhas de Wellington
2012 Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde
2011 Les yeux de sa mère
2011 Les bien-aimés
2010 L'homme qui voulait vivre sa vie
2010 Kadın İsterse
2009 Mères et filles
2009 La fille du RER
2009 Cyprien
2009 Bancs publics (Versailles rive droite)
2008 Mes stars et moi
2008 Je veux voir
2008 Bir Noel Masalı
2007 Persepolis (Seslendirme)
2007 Après lui
2006 Taş Meclisi
2006 Le héros de la famille
2005 Palais royal!
2004 Rois et reine
2004 Geçmişte Kalan Aşk
2003 Um Filme Falado
2002 Au plus près du paradis
2002 8 Kadın
2001 The Musketeer
2001 Le petit poucet
2001 Je rentre à la maison
2001 Absolument fabuleux
2000 Karanlıkta Dans
1999 Pola X
1999 Le vent de la nuit
1999 Le temps retrouvé, d'après l'oeuvre de Marcel Proust
1999 Doğu - Batı
1999 Belle maman
1998 Vendome Meydanı
1997 Joe Cocker: N'oubliez jamais (Kısa Video)
1997 Généalogies d'un crime
1997 Sans titre (Kısa Film)
1996 Les voleurs
1995 Saklı Hayat
1995 101 Gece
1994 La partie d'échecs
1993 Sevdiğim Mevsim
1992 Indochine
1991 La reine blanche
1988 Fréquence meurtre
1988 Drôle d'endroit pour une rencontre
1987 Agent trouble
1986 Speriamo che sia femmina
1986 Le lieu du crime
1984 Paroles et musique
1984 Le bon plaisir
1984 Fort Saganne
1983 L'Africain
1983 Açlık
1982 Şok
1981 Le choix des armes
1981 Hôtel des Amériques
1980 Son Metro
1980 Je vous aime
1979 Ils sont grands, ces petits
1979 Écoute voir...
1979 Courage fuyons
1979 À nous deux
1978 L'argent des autres
1977 Çöl Kahramanları
1977 Casotto
1977 Anima persa
1976 Si c'était à refaire
1975 Zig Zig
1975 Vahşi Dilber
1975 Tehlikeli Oyun
1975 Karanlıkta Tecavüz
1974 Touche pas à la femme blanche
1974 La femme aux bottes rouges
1974 Baba, Oğul ve Gelin
1973 Kocam Hamile
1972 Gecelerin Adamı
1972 Çılgın Fahişe
1971 Acı Günler
1970 Seni Sevmeyeceğim
1970 Eşek Derisi
1969 Tout peut arriver
1969 Evlenmekten Korkmuyorum
1969 Bana Sevdigini Söyle
1968 Mayerling Faciası
1968 Mâsum Bir Gencin İtirafları
1968 Aşk Esiri
1968 Aşk Delisi
1967 Tatlı Günler
1967 Gündüz Güzeli
1966 Les créatures
1966 La vie de château
1965 Tiksinti
1965 Le chant du monde
1965 Das Liebeskarussell
1964 Un monsieur de compagnie
1964 Les plus belles escroqueries du monde
1964 La costanza della ragione
1964 La chasse à l'homme
1964 Gençligin İlahları
1964 Cherbourg Şemsiyeleri
1963 Vacances portugaises
1963 Kardeş Kanı
1962 Les Parisiennes
1962 Et Satan conduit le bal
1962 Ça c'est la vie (Kısa Film)
1960 Les portes claquent
1960 Les petits chats
1960 L'homme à femmes
1957 Kolejli Kızlar

Televizyon

2012 As Linhas de Torres Vedras (Mini Dizi)
2007 Frühstück mit einer Unbekannten (TV Filmi)
2006 Nip/Tuck
2004 Princesse Marie (TV Filmi)
2003 Les liaisons dangereuses (Mini Dizi)
1996 Court toujours: L'inconnu

Görev Aldığı Yapımlar

Catherine Deneuve Fotoğrafları

Catherine Deneuve Haberleri