Catherine Jacob

Catherine Jacob

Catherine Jacob
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.12.1956

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktris.

Catherine Jacob oyunculuğa 1980'lerin başında adım atmış Fransız sinemasının ikon isimlerden birisi olmuştur. 1988 yapımı Life Is a Long Quiet River'da canlandırdığı Marie-Thérèse rolüyle Cesar Ödülü kazanmıştır.

2012 yapımı rol aldığı Parfums d’Alger ile başarılı bir performans sergilemiş cesur sahneleri ile iyi bir iş çıkarmıştır.

Filmografi

2017 Un jour mon prince!
2017 This Is Our Land
2017 Telle Mère, Telle Fille
2016 Joséphine s'arrondit
2014 L'ex de ma vie
2014 Lili Rose
2011 Livid
2011 Roses à crédit
2010 Thelma, Louise et Chantal
2010 Streamfield, les carnets noirs
2009 L'arbre à clous (Kısa Film)
2008 Behind the Walls
2008 48 Hours a Day
2007 Kozak (Kısa Film)
2006 Les aristos
2006 Dikkenek
2005 Quartier V.I.P.
2004 The First Time I Turned Twenty
2004 La méthode Bourchnikov (Kısa Film)
2003 Who Killed Bambi?
2001 J'ai faim !!!
2001 God Is Great and I'm Not
2001 La concierge est dans l'ascenseur (Kısa Film)
2000 Le coeur à l'ouvrage
1998 Let There Be Light
1997 XXL
1997 Messieurs les enfants
1997 La ballade de Titus
1996 The Grand Dukes
1996 Oui
1996 Let's Hope it Lasts
1996 Un bel après-midi d'été (Kısa Film)
1996 Ultima hora (Kısa Film)
1995 Happiness Is in the Field
1994 Nine Months
1994 Girls with Guns
1994 Oh God, Women Are So Loving
1993 La Soif de l'or
1993 Stella plage (Kısa Film)
1992 The Girl in the Air
1992 Bella vista
1992 Cocon (Kısa Film)
1992 Tout petit déjà (Kısa Film)
1992 O mon amour (Kısa Film)
1991 Thank You, Life
1991 My Father the Hero
1991 Contes à rebours (Kısa Film)
1990 Tatie Danielle
1989 Les Maris, les Femmes, les Amants
1988 Life Is a Long Quiet River
1987 Malady of Love
1986 State of Grace
1985 The Chicks
1984 Swann in Love

Televizyon

2018 Simone Benloulou (TV Filmi)
2018 Les impatientes (Mini Dizi)
2016 Murders at Avignon (TV Filmi)
2016 3 Mariages et 1 coup de foudre (TV Filmi)
2016 Baisers cachés (TV Filmi)
2015 Nos chers voisins
2015 Merci pour tout, Charles (TV Filmi)
2015 Lettre à France (TV Filmi)
2014 Scènes de ménage
2014 Tout est permis (TV Filmi)
2013 La Famille Katz
2013 Vive la colo !
2013 Je vous présente ma femme (TV Filmi)
2013 Les Vieux Calibres (TV Filmi)
2012 Victoire Bonnot
2012 La Baie d'Alger (TV Filmi)
2012 À dix minutes des naturistes (TV Filmi)
2011 Gérald K. Gérald (TV Filmi)
2011 Le Grand Restaurant II (TV Filmi)
2011 Legally Messy (TV Filmi)
2010 Our Lady of the Loonies (TV Filmi)
2010 He's the One... Or Not (TV Filmi)
2009 Eliot Kid
2008 La Maison Tellier (TV Filmi)
2006 Comment lui dire (TV Filmi)
2006 Mes parents chéris (TV Filmi)
2006 This Girl Is Mine (TV Filmi)
2006 Le Soldat rose (TV Filmi – Seslendirme)
2006 Le Cri (Mini Dizi)
2005 Vénus & Apollon
2005 Une vie (TV Filmi)
2005 Louise (TV Filmi)
2005 Désiré Landru (TV Filmi)
2004 Clara et associés
2004 Qui mange quand? (TV Filmi)
2004 Joe Pollox et les mauvais esprits (TV Filmi)
2004 Colette, une femme libre (Mini Dizi)
2003 L'adieu (TV Filmi)
2003 Atlantic Island (TV Filmi)
2002 La Torpille (TV Filmi)
2002 Qui mange quoi ? (TV Filmi)
2002 Corto Maltese (Mini Dizi)
2001 Caméra Café
2000 La Double Vie de Jeanne (TV Filmi)
2000 Les faux-fuyants (TV Filmi)
1999 Marc Eliot
1999 Fleurs de sel (TV Filmi)
1998 Chercheur d'héritiers
1998 Maintenant et pour toujours (TV Filmi)
1998 Théo et Marie (TV Filmi)
1998 Qui mange qui ? (TV Filmi)
1997 La vie à trois (TV Filmi)
1997 Maintenant ou jamais (TV Filmi)
1996 Sur un air de mambo (TV Filmi)
1996 The Orinoco Dam (TV Filmi)
1995 Les maîtresses de mon mari (TV Filmi)
1994 Tales from the Zoo (TV Filmi)
1993 L'Éternel Mari (TV Filmi)
1989 Imogène
1989 L'été de la révolution (TV Filmi)
1989 Le vagabond de la Bastille (TV Filmi)
1988 Le vent des moissons (Mini Dizi)
1987 La tricheuse (TV Filmi)
1987 Qui c'est ce garçon? (Mini Dizi)
1984 Marie Pervenche
1982 L'esprit de famille
1982 Toutes griffes dehors (Mini Dizi)
1981 Dickie-roi (Mini Dizi)
1980 Julien Fontanes, magistrat

Tiyatro

2017 Madame
2017 Un fil à la patte
2016 L'impresario delle Smirne
2015 Madame
2015 Elles se croient toutes Joly
2013 Le voyageur sans bagage
2008 Célibataires
2007 Jusqu'à ce que la mort nous sépare
1999 The Miser
1996 Le Bourgeois gentilhomme
1994 Drame au Concert
1992 Ubu roi
1992 Chambres
1991 The Imaginary Invalid
1988 Paris-Nord - Attractions pour noces et banquets
1985 Welcome to the club

Görev Aldığı Yapımlar

Catherine Jacob Fotoğrafları