Catherine Keener

Catherine Keener

Catherine Keener
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 23.3.1959

Doğum Yeri: Miami, Florida, ABD

İki kez Oscar adayı olmuş Amerikalı oyuncu. Tam adı Catherine Ann Keener'dir.

1999 yapımı John Malkovich Olmak ve yazar Harper Lee'yi canlandırdığı 2005 yapımı Capote ile iki kez Oscar adayı olan oyuncu, genellikle bağımsız ABD yapımlarında rol alır.

Filmografi

1986 About Last Night
1991 Johnny Suede
1995 Living in Oblivion
1996 Walking and Talking
1996 Ay Işığı Kutusu
1997 Gerçek Sarışın
1998 Aşk ve Para
1998 Your Friends & Neighbors
1999 8 mm
1999 Simpatico
1999 John Malkovich Olmak
2001 Lovely & Amazing
2002 Adaptation
2002 Çok Özel
2002 Death to Smoochy
2002 S1m0ne
2005 The Ballad of Jack and Rose
2005 The Interpreter
2005 40 Yıllık Bekâr
2005 Capote
2006 Friends with Money
2007 Bir Amerikan Suçu
2007 Into the Wild
2007 Genova
2008 Synecdoche, New York
2008 What Just Happened?
2008 Where The Wild Things Are
2008 Hamlet-2
2009 The Soloist

Ödülleri

2000 Chlotrudis Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, John Malkovich Olmak
2006 Chlotrudis Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Capote
2000 Satellite Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Komedi veya Müzikal), John Malkovich Olmak

Görev Aldığı Yapımlar

Catherine Keener Fotoğrafları

Catherine Keener İle İlgili Haberler