Céline Sciamma

Céline Sciamma

Céline Sciamma
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 12.11.1978

Doğum Yeri: Pontoise, Fransa

Fransız kadın senarist ve film yapımcısı.

Sciamma'nın çalışmaları çarpıcı derecede minimalist, kısmen de Fransız film okulunda La Fémis öğrencisi olduğu sürece ona danışmanlık yapan akıl hocası Xavier Beauvois'ın mirası. Sciamma'nın Water Lilies filminden başlayarak son derece biçimciliği ve kendine has (özellikle de diyalog eksikliği ve çok stilize edilmiş bir mizansen sahnesi olan) film yapımı, özellikle de ergenler ya da ergenlere odaklanan filmler, Fransa'da ilk kez yapılan film yapımının özellikleriyle yakından ilgilidir. Dahası, Sciamma bu oluşum döneminde kızlar arasındaki toplumsal cinsiyet ve cinsel kimlik akışkanlığına vurgu yapmaktadır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2014 Girlhood
2011 Tomboy
2009 Pauline (Kısa Film)
2007 Water Lilies

Senarist Olarak

2017 Le Vent tourne
2016 Being 17
2016 My Life as a Zucchini
2014 Bird People
2014 Girlhood
2014 Young Tiger
2012 The Returned (TV Dizisi)
2011 Tomboy
2010 Ivory Tower
2009 Pauline (Kısa Film)
2007 Water Lilies
2006 Cache ta joie (Kısa Film)
2004 Les Premières Communions (Kısa Film)

Ödülleri

2016 César Award - Best Adaptation, My Life as a Zucchini
2016 Lumières Award - Best Screenplay, My Life as a Zucchini
2014 Kermode Award - Best Director, Girlhood
2014 Stockholm International Film Festival - Best Film, Girlhood
2014 Lumières Awards - Special Jury Prize, Girlhood
2011 Berlin International Film Festival - Teddy Jury Award, Tomboy
2011 Buenos Aires International Festival of Independent Cinema - FIPRESCI Prize, Tomboy
2011 Buenos Aires International Festival of Independent Cinema - SIGNIS Award, Tomboy
2011 Prix Jacques Prévert du Scénario - Best Original Screenplay, Tomboy
2007 Louis Delluc Prize - Best First Film, Water Lilies
2007 Cabourg Film Festival - Youth Jury Prize, Water Lilies

Görev Aldığı Yapımlar

Céline Sciamma Fotoğrafları

Céline Sciamma Haberleri

Portreler