Cem Yılmaz

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 23.4.1973

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk komedyen, oyuncu, müzisyen, karikatürist, seslendirme sanatçısı, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Aslen Sivaslıdır. İlköğrenimini Mehmet Akif İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu'nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirdi.

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000'den fazla kez sahneye çıktı.

1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., A.R.O.G, Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası iş birliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı.

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu. İlk reklam filmini Panasonic marka cep telefonları için çekmiştir. Daha sonra askere gitmeden önce, içinde askere gitmeyi de konu eden Mavi Jeans reklamlarında oynadı. Bundan sonra sırasıyla, Telsim reklamlarında, Doritos, Opet, Türkiye İş Bankası ve Türk Telekom gibi birçok reklam filminde yer aldı.

Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti.

“Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, “4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

2014'te StandartCY adlı gösterisiyle sonbaharda Amerika turnesine çıkmıştır. Son filmi İftarlık Gazoz 29 Ocak 2016 tarihinde vizyona girmiştir.

10 Mart 2012'de Ahu Yağtu ile evlenip 31 Aralık 2013'te resmen boşanmış olan sanatçının, Yağtu ile birlikteliğinden Kemal adında bir oğlu vardır.

12 milyon takipçisiyle Twitter'da en fazla takipçisi olan ve iki milyonu aşkın abonesiyle YouTube'da en fazla abonesi olan Türk'tür.

Filmografi

Yönetmen

2019 Karakomik Filmler Kaçamak
2019 Karakomik Filmler 2 Arada
2015 Ali Baba ve Yedi Cüceler
2014 Pek Yakında
2008 A.R.O.G
2006 Hokkabaz

Senaryo

2019 Karakomik Filmler Kaçamak
2019 Karakomik Filmler 2 Arada
2017 Arif V 216
2015 Ali Baba ve Yedi Cüceler
2014 Pek Yakında
2013 CM101MMX1 Fundamentals
2009 Yahşi Batı
2008 A.R.O.G
2006 Hokkabaz
2003 G.O.R.A
1998 Herşey Çok Güzel Olacak

Yapımcı

2019 Karakomik Filmler Kaçamak
2019 Karakomik Filmler 2 Arada
2017 Deli Aşk
2017 Arif V 216
2015 Ali Baba ve Yedi Cüceler
2014 Pek Yakında
2009 Yahşi Batı
2008 A.R.O.G

Oyuncu

2019 Karakomik Filmler Kaçamak
2019 Karakomik Filmler 2 Arada
2017 Fi
2017 Deli Aşk
2017 Arif V 216
2015 Ali Baba ve Yedi Cüceler
2014 Pek Yakında
2016 Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Seslendirme)
2015 İftarlık Gazoz
2014 Son Umut
2013 Yahşi Çin
2012 Şahane Misafir
2011 Arabalar 2 (Seslendirme)
2010 Zefir
2010 Av Mevsimi
2009 Yahşi Batı
2009 Arthur: Maltazar'ın İntikamı (Seslendirme)
2008 A.R.O.G
2007 Arı Filmi (Seslendirme)
2006 Hokkabaz
2005 Organize İşler
2004 Simbiyotik
2003 G.O.R.A
2000 Vizontele
1998 Herşey Çok Güzel Olacak

Televizyon

2009 Avrupa Yakası
2008 Canım Ailem
2005 Dikkat Şahan Çıkabilir
1995 Bir Demet Tiyatro

Gösterileri

2014 STANDartCY
2011 CM101MMXI Fundamentals
2010 CMYLMZ Soru & Cevap
2007 CMYLMZ
1999 Bir Tat Bir Doku
1999 Milenyum

Görev Aldığı Yapımlar

Cem Yılmaz Fotoğrafları

Cem Yılmaz Haberleri