Cengiz Coşkun

Cengiz Coşkun

Cengiz Coşkun
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.4.1982

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk model ve oyuncu.

Eğitimini Spor Akademisi’nde tamamladıktan sonra basketbolla ilgilenmiş ve bu alanda profesyonelleşmiştir. Best Model seçilen Cengiz Coşkun, bir süre modellik yapmıştır. Rüzgarlı Bahçe, Nehir, Candan Öte, Doktorlar dizilerinde rol alan oyuncu, TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde rol almış ve Turgut Alp karakterini canlandırmıştır. Kariyerinde yer aldığı en büyük proje ise 2012 yılında gösterime giren Fetih 1453'tür. 2013 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu Survivor yarışmasına katılmıştır. Diriliş: Ertuğrul (2014), Fetih 1453 (2012) ve Dağ (2012) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Malazgirt 1071 - Bizans'ın Kıyameti
2015 Çekmeceler
2012 Dağ
2012 Fetih 1453

Televizyon

2019 Diriliş: Ertuğrul
2009 Hicran Yarası
2006 Candan Öte (Mini Dizi)
2005 Nehir (Mini Dizi)
2005 Rüzgarlı Bahçe (Mini Dizi)
2004 Aşkımızda Ölüm Var

Görev Aldığı Yapımlar

Cengiz Coşkun Fotoğrafları

Cengiz Coşkun Haberleri