Cengiz Kurtoğlu

Cengiz Kurtoğlu

Cengiz Kurtoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.5.1959

Doğum Yeri: Artvin, Türkiye

Türk müzisyen, piyanist ve şarkıcı. 

Taverna müziğinin önemli isimlerinden olan sanatçının arabesk tarzında albümleri de vardır. Şarkılarında aşk acısı gibi bireysel konuları işler.

Laz asıllı olan Cengiz Kurtoğlu, öğrenim hayatını Artvin'de tamamladı. Memleketinde bulunan çay fabrikasında memur olarak çalışmaya başlayan Kurtoğlu, daha sonra Arhavi'de 'Ciha Dağı Efsanesi' isimli bir orkestra kurarak müziğe giriş yaptı. 20 yaşında yani 1979 yılında askerlik yapmak için Ankara'ya gitti, ilk çocuğu Orçun o sırada dünyaya geldi. Dönüşte bir süre Artvin'de kalan Kurtoğlu, 1982'de İstanbul'a gelerek ilk kaydını dönemin ünlü plakçılarından Şahin Özer'e gönderdi. 1984'te ilk albümü Sen Sözden Anlamaz mısın? ile ilerde hayranları tarafından 'yaşayan efsane' olarak adlandırılacağını bilmeden yola koyuldu. Unutulan, Gelin Etmişler, Gelin Olmuş Gidiyorsun, Okul Yılları, Resmini Öptüm de Yattım, Bizim Şarkımız, Küllenen Aşk, Kabul Edemem, Gece Olunca, Yıllarım, Liselim, Duvardaki Resim, Daha Yokluğunun İlk Akşamında gibi şarkılarıyla tanınır.

Evli olan Cengiz Kurtoğlu; Orçun Bora, Aylin ve Aydın adlarında 3 çocuk babasıdır.

Filmografi

2018 Benim Adım Osssman
1998 Hain Geceler
1988 Sönen Ocak (Video)
1988 Kumar
1987 Şanssızım
1987 Yıllarım
1987 Aşığım Aşık
1986 Gelmeyin Üstüme

Televizyon

2005 Aşk Oyunu

Görev Aldığı Yapımlar

Cengiz Kurtoğlu Fotoğrafları

Cengiz Kurtoğlu Haberleri