Cengiz Özkarabekir

Cengiz Özkarabekir

Cengiz Özkarabekir
Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1971

Doğum Yeri: Trabzon, Türkiye

Türk yazar ve yönetmen.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon bölümü mezunudur. Gazeteciliğe, 1991 yılında Star Tv Haber Merkezinde başladı. Ardından Show TV’de çalıştı. 2000 yılında girdiği Cnntürk program bölümünde, yıllarca “Belgesel yapımcısı ve yönetmeni” olarak görev yaptı. Burada kendi tarzında hazırladığı belgesellerin haricinde, iki sezon boyunca Mehmet Yaşin’le birlikte “Lezzet Durakları” adlı programı yaptı. 2007 yılının Aralık ayında Habertürk TV’nin belgesel departmanı editörü ve yönetmeni oldu. Ekibiyle birlikte yaptığı birçok belgeselin dışında “3 İnsan 3 Öykü” adlı haftalık belgesel programı hazırladı. Ayrıca, belgesellerinde görüntü yönetmenliği de yapan Özkarabekir, daha sonra ekranlarda çok ilgi gören Tek Başına isimli belgesel serisini hazırladı. 

Cengiz Özkarabekir, 3 yıl boyunca Habertürk TV’nin program müdürlüğünü, 1 yıl kadar da Al-Jazeera Türk Televizyonunun program direktörlüğünü yaptı. Daha sonra, kurduğu yapım şirketinde çalışmalarına devam etti. Her Cephede Savaştık: İkinci Dünya Savaşı'nda Türkler ve Pardon Biz Sizi Madonna Sanmıştık isimlerinde basılmış iki kitabı vardır. Cengiz Özkarabekir evli ve 2 çocuk babasıdır.

Filmografi

2019 Merhaba Güzel Vatanım

Belgesel

2018 Yücel'in Çiçekleri
2017 Trabzon Lisesi
2016 Efsane 'Avni Aker'e Veda'
2015 Kulufornia
2015 Çıldır
2014 İşsizsin Sen İşsiz Kal
2015 Türkiye'deki Suriye
2014 Yalan Dünya; Uyuşturucu
2014 Tek Başına
2014 Metin Oktay
2014 Erkin Koray
2013 17
2009 Düğün Kameramanı

Televizyon

2014 15 Dakika
2013 Hayatım Roman
2010 Tek Başına
2010 3 İnsan 3 Öykü
2008 Bir Gurbet Türküsü: Emirdağ
2008 Sabaha Kadar Bodrum
2008 Türkiye'nin 68’i
2008 Düm Tek
2008 Çekme Kardeşim
2007 Muhafazakar
2007 Turkish Hip Hop
2007 Hayatını Oynayan Adam: Yılmaz Vural
2006 Pırasa ve Babazula
2006 Gökkuşağında İki Kuşak “Fahrelnissa ile Nejad”
2006 Bir Nefes Klarnet
2005 Sayanora Fatsa
2005 Bir Boğaz Efsanesi : Vapurlar
2005 Siyah Türkler
2005 Görmeden Görmek
2005 Afyon'un Kültür Delisi
2005 Harput'tan Likya'ya Bir Keşif Öyküsü
2005 Türklerin Kırık Sazı: Tanbur
2005 Kıbrıs'ın Unutulan Savaşı
2004 Moskova'dan Bakü'ye Haydar Aliyev
2004 Sürgün Edilmiş Hayatlar: Ahıska Türkleri
2004 Kamyoncunun Yükü Sabır
2004 Çocukluk Yılları
2004 Gönüllerin Şampiyonu: Gazanfer Bilge
2004 Haritada Bir Nokta: Bahçesaray
2003 Barış Gücü

Görev Aldığı Yapımlar

Cengiz Özkarabekir Fotoğrafları

Cengiz Özkarabekir Haberleri