Ceren Moray

Ceren Moray

Ceren Moray
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.06.1985

Doğum Yeri: Diyarbakır, Türkiye

Türk oyuncu. 

Annesi Kastamonulu olan Ceren Moray, babasının memleketi olan Diyarbakır'da dünyaya geldi. Doğumundan birkaç yıl sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşınan ünlü oyuncu, tiyatro eğitimine küçük yaşlarda başladı. Uzun bir süre Pera Güzel Sanatlar'da eğitim alan oyuncu, 2005 yılında Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı ve 2009 yılında üniversiteden mezun oldu.

Yüksek lisans döneminde babası kalp krizi geçirdi ve ardından ünlü oyuncu, hayatını farklı bir yöne çevirmeye karar verdi. Bu sırada bir dizi için teklif geldi ve ilk televizyon deneyimi, 12 yıl önce yayımlanan ve başrollerini Levent Üzümcü, Müjde Ar gibi isimlerin paylaştığı Serseri Aşıklar isimli dizi oldu. Bu diziden sonra televizyonun yolları kendisine açılmış oldu. Birkaç yıl televizyona ara vererek eğitimlerini sürdüren Moray, 2007-2010 yılları arasında Kanal D'de ekrana gelen ve dönemin fenomen gençlik dizisi olan Kavak Yelleri dizisinde Su karakterini canlandırdı.

Ancak onun asıl büyük çıkışı, Fox TV'nin sevilen dizisi O Hayat Benim ile oldu. Dizide Efsun karakterini canlandıran ve daha ilk bölümlerde başrolün önüne geçerek dizinin başrolü haline gelen Ceren Moray, gerçek anlamda başarılı bir oyunculuk performansı ile dikkat çekti. Dizide zengin yaşantıya uyum sağlamaya çalışan varoş bir kızı canlandıran ünlü oyuncu, Efsun karakterini canlandırabilecek belki de en iyi isim oldu. Dizinin bu denli popüler olmasında Ceren Moray’ın etkisi büyük oldu.

Filmografi

2017 Arada
2016 Olaylar Olaylar
2016 El Değmemiş Aşk
2015 Yok Artık!
2014 Bi Küçük Eylül Meselesi

Televizyon

2021 Olağan Şüpheliler
2021 Yalancı
2020 Öğretmen
2019 Avlu
2016 O Hayat Benim
2012 İşler Güçler
2010 Kavak Yelleri
2008 Doktorlar
2005 Nefes Nefese
2004 Dayı
2003 Serseri Aşıklar

Görev Aldığı Yapımlar

Ceren Moray Fotoğrafları

Ceren Moray Haberleri