Çetin Altay

Çetin Altay

Çetin Altay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1977

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk Oyuncu.

İstanbul doğumlu olan oyuncu, aslen Trabzonludur. Oyunculuk hayatında birçok dizi ve filmde rol oynamıştır. Oflu Hoca'nın Şifresi, Moskova'nın Şifresi: Temel, Altındağlı, Bana Bir Soygun Yaz, Sümela'nın Şifresi: Temel bunlardan başlıcalarıdır.

Kariyeri

Uzun bir dönem Leman Dergisi’nde senaristlik yaptı. Oyunculuğa ise; tiyatroda tek kişilik gösteri olan stand up gösterileri ile başladı. Daha sonra bir tiyatro grubu kurarak doğaçlama oyunlar sergilemeye başladı. Bu oyunlardan sonra da birçok tiyatro oyununda yer aldı.

Leman Dergisi’nden sonra tek başına bir sitcom yazdı. İnternet sitesi olan Mynet’te klipler ve diziler ile dalga geçen videolar çekti. İlk sanal ortamdaki sitcom’u orda yaptı. Bu iş bittikten sonra da Ömer Faruk Sorak ile fındık reklamı çekti. Reklam filmindeki performansından dolayı Mustafa Altıoklar’dan dizi teklifi geldi. 2005-2007 yılları arasında “Emret Komutanım” adlı dizide 'İdris Fındıkoğlu' karakterini canlandırmıştır.

2015 yılının Kasım ayında vizyona giren, Cem Yılmaz'ın hem yazıp hem yönettiği dördüncü filmi olan “Ali Baba ve 7 Cüceler” adlı sinema filminde Cem Yılmaz ve Zafer Algöz ile başrolde oynamıştır.

Filmografi

2019 Yalan Dolan
2018 Bana Bir Soygun Yaz 2
2018 Koyver Gitsin
2018 Oflu Hoca Trakya'da
2017 Firardayız
2017 Sümela'nın Şifresi-3: Cünyor Temel
2017 Baş Belası
2017 Aç Kapıyı Çok Fenayım
2016 Oflu Hoca'nın Şifresi-2
2015 Ali Baba ve Yedi Cüceler
2015 Olur İnşallah 
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi
2014 Delisin! Delisin!
2013 Peri Masalı
2013 Koğuş Akademisi
2012 Moskova'nın Şifresi: Temel
2012 Kral Yolu: Olba Krallığı
2012 Bana Bir Soygun Yaz
2011 Sümela'nın Şifresi: Temel
2011 Sen Kimsin?
2011 Hop Dedik: Deli Dumrul
2010 Çakal
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2005 Döngel Karhanesi
2002 Şeytan Bunun Neresinde

Televizyon

2016 Geldim Gördüm Güldüm Show 
2013 Altındağlı
2011 Başrolde Aşk
2009 Uygun Adım Aşk
2008 Gece Gündüz
2007 Memleket Hikayeleri: Yine Bana Kalasın
2006 Tarık ve Diğerleri
2005 Fıkralarla Türkiye
2005 Emret Komutanım
2005 Beşinci Boyut
2004 Kapkaç
2003 Hayat Bilgisi
1993 Gerçek Kesit

Görev Aldığı Yapımlar

Çetin Altay Fotoğrafları

Çetin Altay Haberleri