Cevat Kurtuluş

Cevat Kurtuluş

Cevat Kurtuluş
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.6.1922

Ölüm Tarihi: 6.6.1992

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk komedyen ve aktör.

Gençlik yıllarında Ankara'da Opera korosunda çalışmış, 1940'lı yıllarda gazinolarda taklit yaparak ünlenmiştir. 1947'de İstanbul'a gelerek filmlerde rol almaya başladı. İlk filmi 1947 yapımı Kerim'in Çilesi idi. Özellikle mimiklerle beslenen oyunculuğu ile, 1960'lı ve 1970'li yıllarda çok sayıda filmde irili ufaklı roller aldı. Yeşilçam filmlerindeki 'aptal uşak' kompozisyonunun yaratıcısı ve temsilcisi oldu. 80'lerde az sayıda filmde ve Gülünüz Güldürünüz gibi bazı TV programlarında yer aldı. 1992'de geçirdiği kalp krizi sonrasında 70 yaşında öldü.

Filmografi

1994 Karanlık Sular
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1985 Hodja fra Pjort
1985 Sevgi Damlacıkları
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim
1984 Karımı Gördünüz mü?
1982 Görgüsüzler
1982 Hasan
1982 Buyurun Cümbüşe
1980 Senin Olmaya Geldim
1980 Akıllı Deliler
1977 Aslan Bacanak
1977 Bizim Kız
1977 Babanın Evlatları
1977 Gülünüz Güldürünüz (TV Programı)
1977 Sarhoş
1976 Bitmeyen Şarkı
1976 Sıralardaki Heyecan
1976 Hamza Dalar Osman Çalar
1976 Şoför Mehmet
1976 Zühtü (I)
1976 Analar Ölmez
1976 Ne Umduk Ne Bulduk
1975 Kazım'a Bak Kazım'a
1975 Acele Koca Aranıyor
1975 Deli Deli Tepeli
1975 Pembe panter
1975 Caferin Babası
1975 Alemin Keyfi Yerinde
1975 Ah Nerede Vah Nerede
1975 Tokmak Nuri
1975 Vur Davula Tokmağı
1975 Hababam Git Hababam Gel
1975 Şimdi Yavrum Şimdi
1975 Sevgili Halam
1975 Kadınlar Hayır Derse
1975 Evcilik Oyunu
1974 Atını Seven Kovboy
1974 Yumurcak / Veda
1974 Gel Gardaş Gel
1974 Çam Sakızı
1974 Şenlik Var
1974 Hayat Bayram Olsa
1973 Uşak Veli
1973 Yedi Evlat İki Damat
1973 Emrullah
1973 Muhteşem Hırsız
1973 Özleyiş
1972 Elveda Meyhaneci
1972 Sezercik Aslan Parçası
1972 Üç Sevgili
1971 Yumurcağın Tatlı Rüyaları
1971 Vahşi Çiçek
1971 Keloğlan Aramızda
1971 Bebek Gibi Maşallah
1971 Fadime Cambazhane Gülü Veli
1971 Belanın Kralı
1971 Keloğlan Ve Yedi Cüceler
1971 Gülüm, Balım, Çiçeğim
1971 Ali Baba Kırk Haramiler
1971 Gönül Hırsızı
1971 On Küçük Şeytan
1971 İşte Deve İşte Hendek
1971 Oyun Bitti
1970 Kezban Roma'da
1970 Arım, Balım, Peteğim
1970 Cafer Bey
1970 Küçük Hanımın Şoförü
1970 Fadime
1970 Fatoş Talihsiz Yavru
1970 Yavrum
1969 Aşk Yarışı
1969 Bana Derler Fosforlu
1969 Ayşecik'le Ömercik
1969 Acı ile Karışık Rıza
1968 Hapishane Gelini
1968 Kahveci Güzeli
1967 Şaşkın Hafiye Killing'e Karşı
1967 Fantoma İstanbul'da Buluşalım
1966 Eli Maşalı
1966 İki Yabancı
1966 Çıtkırıldım
1966 Hayri Bey
1965 Şeker Gibi Kızlar
1965 Ava Giden Avlanır
1964 Son Tren
1964 Tophaneli Osman
1964 Afilli Delikanlılar
1964 Meyhaneci Agop
1963 Küçük Beyin Kısmeti
1963 Tatlı Sert
1962 Yak Bir Sigara
1962 Zorlu Damat Bülent
1950 Üçüncü Selim'in Gözdesi
1947 Kerim'in Çilesi

Görev Aldığı Yapımlar

Cevat Kurtuluş Fotoğrafları

Cevat Kurtuluş Haberleri