Cevat Kurtuluş

Cevat Kurtuluş

Cevat Kurtuluş
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.06.1922

Ölüm Tarihi: 6.06.1992

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk komedyen ve aktör.

Gençlik yıllarında Ankara'da Opera korosunda çalışmış, 1940'lı yıllarda gazinolarda taklit yaparak ünlenmiştir. 1947'de İstanbul'a gelerek filmlerde rol almaya başladı. İlk filmi 1947 yapımı Kerim'in Çilesi idi. Özellikle mimiklerle beslenen oyunculuğu ile, 1960'lı ve 1970'li yıllarda çok sayıda filmde irili ufaklı roller aldı. Yeşilçam filmlerindeki 'aptal uşak' kompozisyonunun yaratıcısı ve temsilcisi oldu. 80'lerde az sayıda filmde ve Gülünüz Güldürünüz gibi bazı TV programlarında yer aldı. 1992'de geçirdiği kalp krizi sonrasında 70 yaşında öldü.

Filmografi

1993 Karanlık Sular
1991 Herşey Kocam İçin
1990 Aşağı Köylü Memo
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1989 Hiçbir Gece
1988 Sevince
1987 Şans Çocuğu
1986 Mavi Muammer 3 / Ölürsün Gülmekten
1986 Belalı Kaynana / Kaynanam Tatilde
1986 Biraz Neşe Biraz Keder
1986 Canım Sevgilim
1986 Izdıraplı Kullar
1986 Melek Hanım'ın Fendi
1986 Sülün Osman
1985 Hodja fra Pjort
1985 Köşeyi Dönenler
1985 Sevgi Damlacıkları
1985 Mavi Muammer
1985 Mavi Muammer 2 / Silahtan Ödüm Patlar
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim
1984 Karımı Gördünüz mü?
1984 Üşütük
1982 Görgüsüzler
1982 Hasan
1982 Buyurun Cümbüşe
1980 Akıllı Deliler
1980 Senin Olmaya Geldim
1978 Vahşi Gelin
1978 Zeynel İle Veysel
1977 Aslan Bacanak
1977 Bizim Kız
1977 Babanın Evlatları
1977 Sarhoş
1976 Aman Karım Duymasın
1976 Bitmeyen Şarkı
1976 Bulunmaz Uşak
1976 Evlilik Şirketi
1976 Sıralardaki Heyecan
1976 Hamza Dalar Osman Çalar
1976 Ne Alırsan İki Buçuk
1976 Oldu Olacak
1976 Şoför Mehmet
1976 Zühtü
1976 Analar Ölmez
1976 Ne Umduk Ne Bulduk
1975 Kazım'a Bak Kazım'a
1975 Acele Koca Aranıyor
1975 Deli Deli Tepeli
1975 Pembe Panter
1975 Alemin Keyfi Yerinde
1975 Ah Nerede Vah Nerede
1975 Bahtı Kara Yarim
1975 Tokmak Nuri
1975 Vur Davula Tokmağı
1975 Hababam Git Hababam Gel
1975 Haydi Gençlik Hop Hop
1975 Hayret 17
1975 Hem Seviş Hem Dövüş / Trafik Cemal
1975 Kuvvet Macunu
1975 Oh De Yavrum Oh De
1975 Şimdi Yavrum Şimdi
1975 Çapkın Kızlar
1975 Salak Bacılar
1975 Sevgili Halam
1975 Sefer Seferde
1975 Kadınlar Hayır Derse
1975 Tatlı Cadı
1975 Tatlı Cadının Maceraları
1975 Evcilik Oyunu
1975 Minik Cadı
1975 Gülşah
1974 Atını Seven Kovboy
1974 Erkek Dediğin Böyle Olur
1974 Yumurcak / Veda
1974 Gel Gardaş Gel
1974 Olmaz Böyle Şey
1974 Sev Beni Behçet
1974 Çam Sakızı
1974 İmparator
1974 Beş Tavuk Bir Horoz
1974 Şenlik Var / Bal Kız
1973 Behçet Derler Adıma
1973 Hamsi Nuri
1973 Bitirim Kardeşler
1973 Hayat Bayram Olsa
1973 Kolsuz Kahramanın Kolu
1973 Yedi Evlat İki Damat
1973 Muhteşem Hırsız
1973 Yeryüzünde Bir Melek
1973 Özleyiş
1972 Elveda Meyhaneci
1972 Bitirim
1972 Sezercik Aslan Parçası
1972 Ver Allahım Ver
1972 Ölüme Köprü
1972 Üç Sevgili
1971 Yumurcağın Tatlı Rüyaları
1971 Vahşi Çiçek
1971 Keloğlan Aramızda
1971 Bebek Gibi Maşallah
1971 Fadime Cambazhane Gülü
1971 Belanın Kralı
1971 Keloğlan Ve Yedi Cüceler
1971 Gülüm, Balım, Çiçeğim
1971 Ali Baba Kırk Haramiler
1971 Gönül Hırsızı
1971 Kezban Paris'te
1971 On Küçük Şeytan
1971 İşte Deve İşte Hendek
1971 Oyun Bitti
1971 Vefasız
1971 Yedi Kocalı Hürmüz
1971 Öldüren Yumruk
1971 Şaban Bey Tehlikede
1970 Kezban Roma'da
1970 Arım, Balım, Peteğim
1970 Cafer Bey
1970 Küçük Hanımefendi
1970 Küçük Hanımın Şoförü
1970 Fadime
1970 Fatoş Talihsiz Yavru
1970 Fıstık Gibi
1970 Seven Ne Yapmaz
1970 Sürtük
1970 Turist Ömer Yamyamlar Arasında
1970 Vur Okşa ve Öp
1970 Yavrum
1970 Öleceksek Ölelim
1969 Aşk Yarışı
1969 Ayşecik'le Ömercik
1969 Acı ile Karışık
1969 Boş Çerçeve
1969 Fakir Kızı Leyla
1969 Gelin Ayşem
1969 Kalbimin Sahibi
1969 Kınalı Yapıncak
1969 Kızım ve Ben
1969 Mezarımı Taştan Oyun
1969 Sen Bir Meleksin
1969 Bana Derler Fosforlu
1968 Hapishane Gelini
1968 Kahveci Güzeli
1968 Köroğlu
1968 Yaratılan Kadın
1967 Ağlayan Kadın
1967 Şaşkın Hafiye Killing'e Karşı
1967 Fantoma İstanbul'da Buluşalım
1967 Nemli Gözler
1967 Ölümsüz Kadın
1966 At Avrat Silah
1966 Avare Kız
1966 Eli Maşalı
1966 Karanlıklar Meleği
1966 Turist Ömer Almanya'da
1966 İki Yabancı
1966 Çıtkırıldım
1966 Üç Korkusuz Arkadaş
1965 Ava Giden Avlanır
1965 Hacı Baba
1965 Kumarbaz
1965 Şeker Gibi Kızlar
1965 Şepkemin Altındayım
1965 Şeker Gibi Kızlar
1964 Anasının Kuzusu
1964 Ayşecik Çıtı Pıtı Kız
1964 Bana Derler Külhanlı
1964 Evcilik Oyunu
1964 Fıstık Gibi Maşallah
1964 Son Tren
1964 Tophaneli Osman
1964 Afilli Delikanlılar
1963 Ayşecik Fakir Prenses
1963 Helal Olsun Ali Abi
1963 Küçük Beyin Kısmeti
1963 Tatlı Sert
1963 İki Kocalı Kadın
1963 Şıpsevdi
1962 Ayşecik Ateş Parçası
1962 Ağlama Sevgilim
1962 Cafer Çocuk Hırsızı
1962 Gol Kralı Cafer
1962 Kelle Koltukta
1962 Zorlu Damat
1962 Şeytan Bunun Neresinde
1960 Yak Bir Sigara
1960 Suçlu
1950 Üçüncü Selim'in Gözdesi
1947 Kerim'in Çilesi

Televizyon

1991 Bir Ömrün Bedeli
1977 Gülünüz Güldürünüz

Görev Aldığı Yapımlar

Cevat Kurtuluş Fotoğrafları

Cevat Kurtuluş Haberleri