Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 29.11.1976

Doğum Yeri: Anderson, Güney Karolina, ABD

Amerikalı aktör. 

Marvel filmlerinde canlandırdığı Kara Panter rolleriyle tanınmıştır. Hemşire bir annenin oğlu olarak Kuzey Karolina'da doğan Boseman, Howard Üniversitesi ve Oxford'daki British American Dramatic Academy'den mezun oldu. Daha çok TV dizilerinde göründü. Özellikle Lincoln Heights ve Persons Unknown dizileriyle dikkat çekti. Beyazperdeye geçişi 2013 yapımı 42 filmiyle oldu. Beyzbol efsanesi Jackie Robinson'ın hayatının anlatıldığı filmde ünlü sporcuyu canlandırdı. 1 yıl sonra yine bir spor filminde, Draft Day'de bu kez Vontae Mack karakterini canlandırdı.

Filmografi

2019 21 Bridges
2019 Avengers: Endgame
2018 Black Panther
2018 Avengers: Infinity War
2017 Marshall
2016 Gods of Egypt
2016 Captain America: Civil War
2016 Kralın Mesajı
2014 Draft Day
2014 Get on Up
2014 9 Kisses (Kısa Film)
2013 The Kill Hole
2013 42
2008 The Express
2007 The Appointment

Televizyon

2011 Castle
2011 Fringe
2011 Detroit 1-8-7
2011 Justified
2010 Persons Unknown
2010 The Glades
2009 Lie to Me
2008 ER
2008 Cold Case
2008 Lincoln Heights
2006 CSI: NY
2004 Law & Order
2003 Third Watch

Yönetmen Olarak

2012 Heaven (Kısa Film)
2008 Blood Over a Broken Pawn (Kısa Film) 

Yapımcı Olarak

2017 Marshall
2016 Kralın Mesajı
2014 Perfect Day (Kısa Film)
2012 Heaven (Kısa Film)
2009 In Retrospect... (Kısa Film)
2008 Blood Over a Broken Pawn (Kısa Film)

Senarist Olarak

2008 Blood Over a Broken Pawn (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Chadwick Boseman Fotoğrafları

Chadwick Boseman Haberleri