Charlie Hunnam

Charlie Hunnam

Charlie Hunnam
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.4.1980

Doğum Yeri: Newcastle, İngiltere

İngiliz oyuncu ve senarist.

Tam adı Charles Matthew 'Charlie' Hunnam'dır. İlk olarak Channel 4 dizisi Queer as Folk'taki eşcinsel Nathan Maloney karakterini canlandırdı. Daha çok Soğuk Dağ, Pasifik Savaşı, Son Umut filmlerinde canlandırdığı karakterlerle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Jungleland
2019 Triple Frontier
2018 A Million Little Pieces
2017 Papillon
2017 Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
2016 Kayıp Şehir Z
2015 Kızıl Tepe
2013 Pasifik Savaşı
2012 Ölüme Doğru
2012 Frankie Go Boom
2011 Hayatının Seçimi
2006 Son Umut
2005 Yeşil Sokak Holiganları
2003 Soğuk Dağ
2002 Nicholas Nickleby
2002 Abandon
1999 Whatever Happened to Harold Smith?

Televizyon

2014 Anarşinin Evlatları
2003 Undeclared
2000 Young Americans
2000 Queer as Folk
1999 Microsoap
1998 Byker Grove
1996 My Wonderful Life

Video Oyunu

2014 Pacific Rim: Jaeger Pilot Oculus Rift Experience (Seslendirme)

Ödülleri

2002 National Board of Review - Best Acting by an Ensemble, Nicholas Nickleby
2013 Huading Awards - Huading Award for Best Global Emerging Actor, Pacific Rim
2017 CinemaCon Award - Male Star of the Year, King Arthur: Legend of the Sword

Görev Aldığı Yapımlar

Charlie Hunnam Fotoğrafları

Charlie Hunnam Haberleri