Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 7.8.1975

Doğum Yeri: Benoni, Güney Afrika

Güney Afrikalı aktris ve yapımcı.

Charlize Theron Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Benoni şehrinde doğdu. Annesi Gerda Alman, babası Charles Theron ise Fransız asıllıydı. Annesi ve babası bir yol yapım şirketi işletiyordu. Theron 15 yaşında iken annesi bir tartışma sırasında babasını vurdu ve Theron'un babası hayatını kaybetti. Annesi kendini savunduğu gerekçesiyle ceza almadı. 6 yaşında bale dersleri almaya, 16 yaşında modellik yapmaya başladı. Ancak bir süre sonra dizini incitti ve profesyonel olamadan balerinliğe noktayı koydu. Theron bir bankadaki görevliyle ateşli bir tartışma yaşarken oyuncu menajeri John Crosby tarafından keşfedilmiştir. Theron kartvizini aldığı Crosby'i arayarak oyunculuk için ilk adımını atmıştı.

2001 yılından bu yana İrlandalı aktör Stuart Townsend ile olan birlikteliği 2011 yılının başlarında sona ermiştir. 2011 yılı kasım ayında Jackson Theron'u, 2015 yılında August'u evlat edinmiştir.

The Hollywood Reporter'ın 2006 yılının 'En çok kazanan kadın oyuncuları' listesinde North Country ve Aeon Flux filmleri için film başına aldığı 10 milyon dolar ücretle Halle Berry, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Renée Zellweger, Reese Witherspoon, ve Nicole Kidman'ın ardında 7. sırada yer aldı.

2003 yılında Monster filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Filmografi

2020 Fast & Furious 9
2019 Bombshell
2019 Long Shot
2019 The Addams Family (Seslendirme)
2018 Dior J'adore: The New Absolu (Kısa Video)
2018 Gringo
2018 Tully
2017 Sarışın Bomba
2017 Hızlı ve Öfkeli 8
2016 The Huntsman: Winter's War
2016 The Last Face
2016 Kubo and the Two Strings
2016 Brain on Fire
2016 Dior J'adore: The Absolute Femininity (Kısa Video)
2015 Take Flight - The New York Times (Kısa Film)
2015 Dark Places
2015 Mad Max: Fury Road
2014 Dior J'adore: The Future Is Gold (Kısa Video)
2014 A Million Ways to Die in the West
2012 Snow White and the Huntsman
2012 Prometheus
2011 Dior J'adore (Kısa Video)
2011 Young Adult
2010 Brandon Flowers: Crossfire (Kısa Video)
2009 The Road
2009 Astro Boy (Anlatıcı)
2008 Sleepwalking
2008 Hancock
2008 The Burning Plain
2007 In the Valley of Elah
2007 Battle in Seattle
2005 North Country
2005 Aeon Flux
2004 The Life and Death of Peter Sellers
2004 Head in the Clouds
2003 The Italian Job
2003 Monster
2002 Trapped
2002 Waking Up in Reno
2001 Sweet November
2001 15 Minutes
2001 The Curse of the Jade Scorpion
2000 Reindeer Games
2000 The Yards
2000 Men of Honor
2000 The Legend of Bagger Vance
1999 The Astronaut's Wife
1999 The Cider House Rules
1998 Celebrity
1998 Mighty Joe Young
1997 Trial and Error
1997 The Devil's Advocate
1996 2 Days in the Valley
1996 That Thing You Do!
1995 Children of the Corn III: Urban Harvest

Televizyon

2019 IMDb at SXSW
2017 Mindhunter
2017 The Orville
2017 Girlboss
2014 Saturday Night Live
2013 Hatfields & McCoys
2006 Robot Chicken
2005 Arrested Development
2004 The Life and Death of Peter Sellers (TV Filmi)
2000 Saturday Night Live
1997 Hollywood Confidential (TV Filmi)

Yapımcı

2019 Bombshell
2019 The Addams Family
2019 Murder Mystery
2019 Long Shot
2018 Tully
2018 Gringo
2018 A Private War
2017 Sarışın Bomba
2016 Brain on Fire
2015 Karanlık Yerler
2011 Genç Yetişkin
2008 Uyurgezer
2008 Aşk Ateşi
2006 East of Havana (Belgesel)
2003 Cani

Televizyon

2019 Hyperdrive
2019 Mindhunter
2017 Girlboss
2013 Hatfields & McCoys (TV Filmi)

Video Oyunu

2005 Æon Flux (Seslendirme)

Web Dizi

2017 10 Ways To Drive Him Wild
2012 Charlize Theron Got Hacked
2009 Between Two Ferns with Zach Galifianakis

Müzik videoları

2010 Crossfire

Ödüller

2004 Altın Küre - Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Monster
2003 Oscar - En İyi Kadın Oyuncu, Monster

Görev Aldığı Yapımlar

Charlize Theron Fotoğrafları

Charlize Theron Haberleri