Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.7.1971

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz asıllı Fransız şarkıcı ve oyuncu.

Tam adı Charlotte Lucy Gainsbourg'tur. İngiliz sinema oyuncusu Jane Birkin ile Fransız şarkıcı ve şarkı yazarı Serge Gainsbourg’un kızıdır. Müzik kariyerine on iki yaşında babasıyla birlikte Lemon Incest şarkısıyla başladıktan sonra on beş yaşında babasıyla birlikte bir albüm çıkarttı. Aradan yirmi yıl geçtikten sonra ticari başarı kazanan ve eleştirmenlerce değerli bulunan 5:55, IRM ve Stage Whisper adlarıyla üç albüm daha çıkardı. Aralarında Lars von Trier tarafından yönetilen ve hem César Ödülü hem de En İyi Kadın Oyuncu Cannes Film Festivali Ödülü'nü kazandıran filmler de bulunan çok sayıda filmde rol almıştır.

Filmografi

2019 Mon chien stupide
2019 Lux Æterna
2018 I Think We're Alone Now
2017 La promesse de l'aube
2017 The Snowman
2017 Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
2017 Ismael's Ghosts
2016 Kurtuluş Günü 2
2016 True Crimes
2014 Jacky au royaume des filles
2014 Every Thing Will Be Fine
2014 Samba
2014 Trois cœurs
2014 Incompresa
2013 İtiraf
2012 La confession d'un enfant du siècle
2011 Melankoli
2010 The Tree
2009 Deccal
2009 Persécution
2008 The City of Your Final Destination
2007 Beni Orada Arama
2006 Nuovomondo
2006 Prête-moi ta main
2006 La Science des rêves
2005 L'un reste, l'autre part
2005 Lemming
2004 Une star internationale (Kısa Film)
2004 Ils Se Marièrent et Eurent Beaucoup d'Enfants
2003 21 Gram
2002 La merveilleuse odyssée de l'idiot Toboggan (Seslendirme)
2001 Félix et Lola
2001 Ma Femme est une actrice
2000 Passionnément
1999 The Intruder
1999 La Bûche
1996 Jane Eyre
1996 Anna Oz
1996 Love, etc.
1994 Grosse Fatigue
1993 Beton Bahçe
1992 Amoureuse
1991 Merci la vie
1991 Aux yeux du monde
1990 Il sole anche di notte
1988 Kung-Fu Master
1988 Jane B. par Agnès V.
1988 La Petite Voleuse
1986 Charlotte for Ever
1985 La tentation d'Isabelle
1985 L'Effrontée
1984 Serge Gainsbourg and Charlotte Gainsbourg (Kısa Video)
1984 Paroles et musique

Televizyon

2000 Nuremberg (Mini Dizi)
2000 Les Misérables (Mini Dizi)

Albümleri

2011 Stage Whisper
2009 IRM
2006 5:55
1986 Charlotte for Ever

Ödülleri

2013 Bodil Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, İtiraf
2010 Robert Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Melankoli
2009 Cannes Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Deccal
2009 Bodil Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Deccal
2000 Cesar Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, La Bûche
1985 Cesar Ödülleri - En Çok Umut Vadeden Kadın Oyuncu, L'Effrontée

Görev Aldığı Yapımlar

Charlotte Gainsbourg Fotoğrafları

Charlotte Gainsbourg Haberleri