Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.8.1983

Doğum Yeri: Melbourne, Avustralya

Avustralyalı oyuncu. 

Star Trek filmiyle sinema dünyasına adım atmıştır. 2005 yılında Home and Away dizisiyle Avustralya'da en iyi genç erkek yetenek dalında Logie Ödülü almıştır.

İlk yılları

Hemsworth Melbourne, Avustralya'da 11 Ağustos 1983 tarihinde Leonie ve Craig Hemsworth'un ortanca oğulları olarak dünyaya geldi. Ailesi Philip Island'a geçmeden önce Northern Territory bölgesindeki bir sığır çiftliğinde yaşadı. Kardeşi Liam Hemsworth kendisi gibi oyuncudur. Chris spor olarak sörf yapmaktan zevk alıyor.

Kariyer

2004 yılında Home and Away dizisinin Robbie Hunter rolü için seçmelere katıldı ama başarılı olamadı. Ardından Kim Hyde rolü için geri çağırıldı. Kim Hyde rolüne seçildi ve dizinin 185 bölümünde oynadı. Dizi için Sidney'e taşındı. 3 Temmuz 2007 tarihinde diziyi bıraktı. 3 kez aday olduğu Logie ödülünü 'en iyi genç yetenek' dalında 2005 yılında kazandı.

Hemsworth 2009 J. J. Abrams yapımı Star Trek filminin açılış sahnesinde James T. Kirk'ün babası George Kirk'ü canlandırdı. Aynı yıl A Perfect Getaway filminde gerilim karakteri Kale'i canlandırdı.

Hemsworth Marvel Comics'in süper kahramanı Thor'u canlandırdı. İlk başta bu rol için kardeşi Liam son 4'e yükseldi ama yönetmen Kenneth Branagh son anda önceki adayları değerlendirme kararı aldı ve role Chris Hemsworth'u seçti. Hemsworth ayrıca 2012'de vizyona giren The Avengers filminde tekrar Thor'u canlandırdı.

2010'da Ca$h filminde ekonomik açıdan sorunlu genç bir adamı oynadı. Hemsworth Mayıs 2011'de Snow White and the Huntsman filminde Kristen Stewart'la kamera karşısına geçti.

Özel Hayatı

Aktris Elsa Pataky ile evlidir. 25 Eylül 2010 tarihinde LACMA tarafında Los Angeles'ta düzenlenen bir partide ilişkileri başladı ve üç ay sonra evlendiler. Çiftin şimdi India Rose (d. Mayıs 2012) ve ikiz erkek oğulları, Tristan ve Sasha (d. Mart 2014) olmak üzere üç çocuğu bulunmaktadır.

Filmografi

2018 Dundee: The Son of a Legend Returns Home (Kısa Film)
2018 Avengers: Infinity War
2018 12 Strong
2017 Thor: Ragnarok
2016 The Huntsman: Winter's War
2016 Ghostbusters
2016 Team Thor: Civil War - While You Were Fighting (Kısa Film)
2016 Doctor Strange
2015 Blackhat
2015 Avengers: Age of Ultron
2015 Vacation
2015 In the Heart of the Sea
2013 Star Trek Into Darkness (Seslendirme)
2013 Rush
2013 Thor: The Dark World
2012 The Cabin in the Woods
2012 The Avengers
2012 Snow White and the Huntsman
2012 Red Dawn
2011 Thor
2010 Ca$h
2009 Star Trek
2009 A Perfect Getaway

Televizyon

2015 Saturday Night Live
2007 Home and Away
2006 Dancing with the Stars
2004 Fergus McPhail
2003 The Saddle Club
2002 Guinevere Jones
2002 Neighbours
2002 Marshall Law

Video Oyunları (Seslendirme)

2016 Ghostbusters
2011 Thor: God of Thunder

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Hemsworth Fotoğrafları

Chris Hemsworth Haberleri