Chris Pratt

Chris Pratt

Chris Pratt
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 21.6.1979

Doğum Yeri: Minessota, ABD

ABD'li aktör.

Tam adı Christopher Michael Pratt'tir. Daha çok televizyon dizileri Parks and Recreation’daki Andy Dwyer ve Everwood’daki Harold Brighton 'Bright' Abbott rolleriyle bilinen Amerikalı dizi ve sinema oyuncusu. Tam adı Christopher Michael 'Chris' Pratt'tir. Moneyball, Zero Dark Thirty, The Five-Year Engagement ve Delivery Man gibi sinema filmlerinde de rol almıştır.

Kişisel Yaşamı

Chris Pratt, 21 Haziran 1979'da Kathleen Indahl ve Dan Pratt çiftinin çocukları olarak Virginia, Minnesota'da doğdu. Lake Stevens, Washington'da büyüdü. Aynı şehirdeki Lake Stevens High School’dan mezun oldu. 9 Temmuz 2009'da Take Me Home Tonight filminin setinde tanıştığı Anna Faris ile Bali adasında evlendi. Çiftin Jack adındaki erkek çocukları 25 Ağustos 2012'de doğdu.

Kariyeri

Pratt, Maui, Hawai'deki Bubba Gump Shrimp Company isimli restoranda garsonluk yaparken, Kanadalı oyuncu-yönetmen Rae Dawn Chong tarafından keşfedildi ve Cursed Part 3 adındaki korku filminde kendisine rol verildi. İlk düzenli televizyon dizisi rolü 2002-2006 yılları arasında yayınlanan Everwood’daki Harold Brighton 'Bright' Abbott oldu. Everwood'un yayından kaldırılmasından sonra The OC dizisinin dördüncü sezonunda Ché isimli bir aktivisti oynadı. Ayrıca 2008 yapımı Wanted filminde de James McAvoy'un canlandırdığı karakterin en iyi arkadaşı olarak yer aldı.

Chris Pratt, 2009'da yayınlanmaya başlayan NBC'nin sitcom dizisi Parks and Recreation’da salak ama sevecen bir karakter olan Andy Dwyer'ı canlandırdı. Başlangıçta geçici bir karakter olması düşünülen Andy Dwyer, seyirci tarafından sevilmesinin ardından ikinci sezondan itibaren ana rolde yer almaya başladı. Brad Pitt, Jonah Hill ve Philip Seymour Hoffman ile birlikte rol aldığı 2011 yapımı biyografik spor filmi Moneyball’da Scott Hatteberg'i canlandırdı. Bu filmden önce genellikle genç, olgunlaşmamış karakterleri canlandırıp sürekli aynı rollerde oynarken Moneyball’da kariyerinin bitmesinden korkan ve yeni bir savunma pozisyonu öğrenme görevi olan karamsar bir beyzbolcu babayı canlandırma fırsatı yakaladı. Ertesi yıl ise En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanan Zero Dark Thirty’de rol aldı.

Pratt, Şubat 2013'te Marvel Studios'un süper kahraman filmi Guardians of the Galaxy’e Peter Quill / Star-Lord karakteri için seçildi. Kasım 2013'te ise Marvel ile çoklu film anlaşması imzaladığı açıklandı.

Filmografi

2018 Avengers: Infinity War
2018 Jurassic World: Fallen Kingdom
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2016 Muhteşem Yedili
2016 Uzay Yolcuları
2015 Jurassic World
2015 Jem and the Holograms
2014 The Lego Movie (Seslendirme)
2014 Guardians of the Galaxy
2013 Movie 43
2013 Mr. Payback
2013 Delivery Man
2013 Aşk (Her)
2012 The Five-Year Engagement
2012 Zero Dark Thirty
2011 Take Me Home Tonight
2011 Moneyball
2011 What's Your Number?
2011 10 Years
2009 Bride Wars
2009 Deep in the Valley
2009 Jennifer's Body
2009 The Multi-Hyphenate (Kısa Film)
2008 Wieners
2008 Wanted
2007 Walk the Talk
2005 Strangers with Candy
2003 The Extreme Team
2000 Cursed Part 3

Televizyon

2017 Mom
2014 Saturday Night Live
2013 Timmes Valley
2012 Top Chef
2010 Ben 10: Ultimate Alien (Seslendirme)
2009 Parks and Recreation
2008 The Batman
2006 The OC
2005 Path of Destruction
2002 Everwood
2001 The Huntress

Video Oyunları (Seslendirme)

2015 Lego Jurassic World
2015 Lego Dimensions
2014 The Lego Movie Videogame
2012 Kinect Star Wars
2010 Ben 10 Ultimate Alien: Cosmic Destruction

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Pratt Fotoğrafları

Chris Pratt Haberleri