Chris Wedge

Chris Wedge

Chris Wedge
Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.3.1957

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li film yönetmeni, aktör, yapımcı, animatör ve seslendirme sanatçısı. En ünlü filmleri, Buz Devri ve Robotlar'dır.

Hayatı ve kariyeri

Wedge, 20 Mart 1957'de New York eyaletinin Binghamton kentinde doğmuştur. Şubat 1987'de kurulan Blue Sky Studios'un ortak kurucularından olmuştur. Kendi kurduğu WedgeWorks adlı film yapım şirketinin sahibidir.

Ayrıca Wedge, 'En İyi Animasyon Kısa Film' dalında Oscar Ödülü sahibidir.

Filmografi

Yönetmen

1985 Tuber's Two-Step (Kısa Film)
1987 Balloon Guy (Kısa Film)
1998 Bunny (Kısa Film)
2002 Ice Age
2005 Robots
2013 Epic
2016 Monster Trucks

Yapımcı

1990 The Mind's Eye (Kısa Film)
2002 Gone Nutty
2006 Ice Age: The Meltdown
2006 No Time for Nuts
2008 Horton Hears a Who!
2008 Surviving Sid (Kısa Film)
2009 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2011 Rio
2012 Ice Age: Continental Drift
2014 Rio 2
2016 Ice Age: Collision Course

Senaryo

2013 Epic
1998 Bunny (Kısa Film)

Animasyon

1982 Tron
1987 Balloon Guy
1996 Joe's Apartment

Oyuncu

2002 Ice Age
2002 Gone Nutty (Kısa Film)
2005 Robots
2005 Aunt Fanny's Tour of Booty (Kısa Film)
2006 Ice Age: The Meltdown
2006 No Time for Nuts (Kısa Film)
2006 Family Guy
2008 Surviving Sid (Kısa Film)
2009 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2011 Ice Age: A Mammoth Christmas
2012 Ice Age: Continental Drift
2015 The Simpsons
2016 Ice Age: The Great Egg-Scapade
2016 Ice Age: Collision Course

Ödülleri

1996 Uluslararası Ottawa Animasyon Festivali - 10 Dakika Uzunluğunda En İyi Yapım, Joe's Apartment
1999 Academy Ödülleri - En İyi Animasyon Kısa Film, Bunny
1999 Uluslararası Kısa Film Festivali - Animasyon Özel Ödülü, Bunny
1999 Nashville Film Festivali - En İyi Animasyon, Bunny
1999 Uluslararası Oberhausen Kısa Film Festivali - Çocuk Filmleri Kısa Film Yarışması Ödülü, Bunny
2003 ShoWest Kongre Ödülü - Yılın Animasyon Yönetmeni

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Wedge Fotoğrafları

Chris Wedge Haberleri