Christian Clavier

Christian Clavier

Christian Clavier
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Ölüm Tarihi: 6.5.1952

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senarist. Fransız film yönetmeni Stéphane Clavier'in kardeşi. Ayrıca Ouille Production adlı bir prodüksiyon şirketinde çalışmaktadır.

Christian Clavier eski Fransa cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin arkadaşıdır ve son zamanlarda François Hollande'ın cezai vergi politikasının bir sonucu olarak İngiltere'ye göç etmiştir.

Filmografi

1973 L'An 01
1974 Les suspects
1974 Bonne présentation exigée
1975 Let Joy Reign Supreme
1975 C'est pas parce qu'on a rien à dire qu'il faut fermer sa gueule
1975 Le bol d'air
1976 F comme Fairbanks
1976 Attention les yeux!
1977 This Sweet Sickness
1977 Spoiled Children
1977 Vous n'aurez pas l'Alsace et la Lorraine
1977 Le diable dans la boîte
1977 L'amour en herbe
1978 Les Bronzés
1978 La tortue sur le dos
1979 Les Bronzés font du ski
1979 Heroes Are Not Wet Behind the Ears
1980 Cocktail Molotov
1980 Je vais craquer!!!
1981 Les Babas Cool
1981 Clara et les Chics Types
1982 Le Père Noël est une ordure
1982 Elle voit des nains partout!
1983 Papy fait de la résistance
1983 Rock 'n Torah
1983 Merci Bernard
1985 Tranches de vie
1985 Le père Noël est une ordure
1986 Twist again à Moscou
1986 L'été 36
1987 La vie dissolue de Gérard Floque
1988 Palace
1988 Sueurs froides
1989 Mes meilleurs copains
1989 Les cigognes n'en font qu'à leur tête
1989 Fantômes sur l'oreiller
1989 Mieux vaut courir
1989 Double mixte
1989 Si Guitry m'était conté
1991 Les secrets professionnels du Dr Apfelglück
1991 L'Opération Corned Beef
1991 Les gens ne sont pas forcément ignobles
1992 Un fil à la patte
1993 Les Visiteurs
1993 La Soif de l'or
1994 La Vengeance d'une blonde
1994 Grosse Fatigue
1995 Les Anges gardiens
1996 Panique au Plazza
1997 Les Soeurs Soleil
1998 The Visitors II: The Corridors of Time
1999 Asterix & Obelix Take On Caesar
2001 Just Visiting
2002 Asterix & Obelix: Mission Cleopatra
2002 Napoléon
2002 Les Misérables
2003 Lovely Rita, sainte patronne des cas désespérés
2004 L'Enquête Corse
2004 Albert est méchant
2005 L'antidote
2006 Les Bronzés 3: Amis pour la vie
2006 L'entente cordiale
2006 Kronprinz Rudolfs letzte Liebe (de)
2007 L'Auberge rouge
2007 Le prix à payer
2007 Kaamelott
2008 Le malade imaginaire
2009 La sainte Victoire
2009 Le bourgeois gentilhomme
2011 On ne choisit pas sa famille
2011 La cage aux folles
2011 Les affaires sont les affaires
2013 Serial Teachers
2013 Le Boeuf clandestin
2014 Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
2014 Do Not Disturb
2014 Le grimoire d'Arkandias
2015 Babysitting 2
2016 Les Visiteurs: La Révolution
2017 Un sac de billes
2017 Les Plombiers

Yönetmenlik

1998 Les Visiteurs 2 : Les Couloirs du temps
2001 Les Visiteurs en Amérique
2001 Le Cœur sur la main
2003 Lovely Rita, sainte patronne des cas désespérés

Görev Aldığı Yapımlar

Christian Clavier Fotoğrafları

Christian Clavier Haberleri