Christian Petzold

Christian Petzold

Christian Petzold
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 14.9.1960

Doğum Yeri: Hilden, Almanya

Alman oyuncu, senarist ve yönetmen.

Berlin Freie Üniversitesi Almanca ve drama bölümlerinden mezun oldu. Ardından Berlin Film ve Televizyon Akademisi'ne kaydoldu ve burada yönetmenlik eğitimi aldı. Yüzündeki Sır (2014), Barbara (2012), Transit (2018) ve Toter Mann (2001) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Undine
2018 Transit
2014 Yüzündeki Sır
2012 Barbara
2008 Jerichow
2007 Yella
2005 Gespenster
2003 Wolfsburg
2000 Die innere Sicherheit
1992 Das warme Geld (Video)
1991 Ostwärts (Kısa Belgesel)

Televizyon

2018 Polizeiruf 110
2011 Dreileben (Mini Dizi)
2001 Toter Mann (TV Filmi)
1998 Die Beischlafdiebin (TV Filmi)
1996 Cuba Libre (TV Filmi)
1995 Pilotinnen (TV Filmi)

Senaryo

2020 Undine
2018 Transit
2014 Yüzündeki Sır
2012 Barbara
2008 Jerichow
2007 Yella
2005 Gespenster
2003 Wolfsburg
2000 Die innere Sicherheit
1992 Das warme Geld (Video)
1991 Ostwärts (Kısa Belgesel)

Televizyon

2018 Polizeiruf 110
2011 Dreileben (Mini Dizi)
2001 Toter Mann (TV Filmi)
1998 Die Beischlafdiebin (TV Filmi)
1996 Cuba Libre (TV Filmi)
1995 Pilotinnen (TV Filmi)

Oyuncu

1993 Der Beigeschmack des Todes (Kısa Film)
1990 Night Comes Falling (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Christian Petzold Fotoğrafları

Christian Petzold Haberleri