Christina Aguilera

Christina Aguilera

Christina Aguilera
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 18.12.1980

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li pop, gospel, jazz ve R&B müzisyeni ve şarkı sözü yazarı.

Tam adı Christina María Aguilera'dır. İlk kez Star Search isimli bir yarışmaya katılarak ekranlara çıktı. Daha sonra 1993-1994 yıllarında Disney Channel'ın The New Mickey Mouse Club dizisinde rol aldı. Aguilera, Mulan filmi için kaydettiği Reflection şarkısından sonra RCA Records ile anlaşma imzaladı. 

Billboard Hot 100 listesinde 3 şarkısının birinci olduğu Christina Aguilera albümünü yayınlayarak büyük ün kazandı. 2001 yılında aynı albümün İspanyolca versiyonu olan Mi Reflejo'yu yayınladı. 2002 yılında anlaşmalı olduğu yerden ayrıldıktan sonra Stripped albümünü yayınladı. Stripped albümündeki Beautiful şarkısıyla büyük kazanç sağladı. 2006 yılında da soul, caz müzik özellikleri barındıran Back to Basics albümünü yayınladı. 2010 yılında da Bionic albümünü 2012 yılında ise Lotus albümünü yayınladı. Tüm dünyada sadece albümleri 50 milyondan fazla satmıştır. Ayrıca Christina son 10 yılın Madonna'dan sonra en çok single satan sanatçısı olmuştur. Rolling Stone şirketinin yaptığı araştırmaya göre tüm zamanların en iyi 100 şarkıcıdan biri olup bu şarkıcılardan 30 yaş altındaki tek şarkıcıdır. Şarkıcı 5 Grammy, 1 de Latin Grammy ödülüne sahiptir.

Filmografi

2018 Broadway 4D
2018 Parti Kraliçesi
2018 Aşkın Algoritması
2017 Emoji Filmi (Seslendirme)
2015 Mükemmel Uyum 2
2010 Burlesque
2010 Zorlu Görev

Televizyon

2015 Nashville
2010 Entourage

Video Oyunu

2000 Christina Aguilera: Follow Your Dreams (Anlatıcı)

Görev Aldığı Yapımlar

Christina Aguilera Fotoğrafları

Christina Aguilera Haberleri

Portreler